• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Umieszczenie div'a pod div'em

Object Storage Arubacloud
0 głosów
966 wizyt
pytanie zadane 8 lipca 2018 w Sieci komputerowe, internet przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
zamknięte 8 lipca 2018 przez extr4v3rT

witam, tak więc chciałbym aby niebieski div był pod czerwonym - pierwotnie wyswietla sie w tym miejscu jakim jest i zasłania kawałek czerwonego a chce zeby był tam gdzie prowadzi strzałka. Jestem początkującym także prosze o pomoc. Pozdrawiam

komentarz zamknięcia: Wyjasnione

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 8 lipca 2018 przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)
Dodaj w CSS dla diva niebieskiego:

position:absolute;
bottom:0;
width:100%;    

To powinno pomóc.
komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)

teraz wyglada to tak ;/

komentarz 8 lipca 2018 przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)
spróbuj zostawić to tak, jak było i po prostu zwiększ wysokość diva czerwonego. Nie widzę kodu, dlatego próbuję zgadywać.
komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
nizej wysłałem kody :c
komentarz 8 lipca 2018 przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)

@extr4v3rT, możesz jeszcze spróbować zmienić absolute na fixed 

0 głosów
odpowiedź 8 lipca 2018 przez Berci2k Nowicjusz (140 p.)
Pokażesz kod tych divów? Bo z tego co wiem to divy standardowo układają się pod sobą.
komentarz 8 lipca 2018 przez Berci2k Nowicjusz (140 p.)
<!DOCTYPE html>
<html lang="pl-PL">
    <head>
        <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1.0" />

        <link rel="Stylesheet" type="text/css" href="style.css"/>
        <meta charset="UTF-8">
        <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html"; charset=iso-8859-2">
        <meta charset="UTF-8">
        <meta name="Description" content="Tu wpisz opis zawartości strony" />
        <meta name="Keywords" content=""/>
        <title></title>
    </head>
    <body>
            
                    <h1><b>-----</b></h1>
                    <h2><b>----</b></h2>
            <div class="container">
                
                <div class="content">
                
                    <figure>                
                    <img src="tlo2.png">
                    <img src="tlo3.png">
                    <img src="tlo4.png">
                    <img src="tlo5.png">
                    <img src="tlo2.png">
                    </figure>

                    <p class="logo">
                        <img src="logo2.png" alt="LightRP" align="top">
                    </p>
                
                    <div class="menu">
                        <ul id="menu">
                            <li class="join">------</li>    
                            <li class="wl">------</li>
                            <li class="discord">
                                <a href="https://discord.gg/------">Discord</a>
                            </li>
                            <li>Zespół</li>
                            <li>Cechy</li>
                        </ul>
                    </div>                        
                </div>
                <div class="cechy">
                    <h3 class="cechyserwera">--------</h3>
                </div>

            <div class="zespol">
            </div>
            <div class="zaproszenie'>
                <p>--------</p>
                <p>------------</p>
            </div>
            <div class="stopka">
            </div> 
            </div>
    </body>
</html>
@font-face {
    font-family: mojaczcionka;
    src: url(Poppins-Medium.ttf);
}
@font-face{
    font-family: mojaczcionkaBold;
    src: url(Poppins-Bold.ttf);
}
@font-face {
    font-family: ubuntumedium;
    src: url(ubuntu-medium.ttf);
}
@font-face{
    font-family: ubunturegular;
    src: url(ubuntu-regular.ttf);
}
@keyframes slidy {
0% { left: 0%; }
20% { left: 0%; }
25% { left: -100%; }
45% { left: -100%; }
50% { left: -200%; }
70% { left: -200%; }
75% { left: -300%; }
95% { left: -300%; }
100% { left: -400%; }
}

* {
     margin: 0px 0px;
     padding: 0px 0px;
}
    

.container {
    max-width: 1900px;
    overflow: hidden;
    height: auto;
    height: 100%;

}
#menu, li {
    list-style: none;
    display: inline;
    float: left;
    text-decoration: none;
    text-align: center;
    white-space: nowrap;
    padding: 5px 2px;
    position: relative; 
    left: -120px; top: 10px;

}

li {
    display: relative;
    float: right;
    font-family: mojaczcionka;
    text-align: center;
    font-size: 20px;
    width: 120px;
    text-decoration: none;
    color: white;
    text-shadow: -2px 2px 5px black;
    
    margin: 0px -18px 1px 0px;
    background: linear-gradient(currentColor, #1cd7f9) bottom / 0 .1em no-repeat;
    transition-property: background-size;
    transition: 1s background-size;

}

#menu {
    float: left;
    width: 100%;
    padding: 0;
    margin: 0;
    list-style: none;
    text-decoration: none;
    max-width: 1900px;
}

.content {
    width: 1900px;
    height: 1100px;
    background-repeat: no-repeat;
    position: absolute;
    left: 0px; top: 0px; 
    max-height: 850px;
}
a {
    text-decoration:none;
    color:#ffffff;
}
h1, h2 {
    position: relative; z-index: 3;
    font-family: ubuntu-medium;
    color: #ffffff;
    text-align: center;
    top: 350px;
    text-shadow: 7px 5px 5px black;
    line-height: 0.70cm;

}

.container > .content > .logo {
    display: inline;
    text-shadow: -1px 1px 5px black;
    position: fixed; 
    top: -190px;
    left: -230px;

    
}

h1{
    font-size: 48px;
    z-index: 3;

}

li:hover {
    background-size: 100% .1em;
    font-size: 25px;
}
.container > .content > .menu > #menu > li {
    margin-top: 2px;
    margin-right: 15px;

}
.container > .content > .menu > #menu {
    position: fixed;
    left: 0px;
}

body { margin: 0; } 
.content { overflow: hidden; }
.content figure img { width: 20%; float: left; }
.content figure { 
  position: relative;
  width: 500%;
  margin: 0;
  left: 0;
  text-align: left;
  font-size: 0;
  animation: 30s slidy infinite; 
 
}
}
img{
   max-width: 100%;
   height:auto;
   width:auto;
}
body {
    width:100%;
}
.cechyserwera {
    position: relative;
    z-index: 3;
    text-align: center;
    font-size: 40px;
    font-family: mojaczcionka;
    color: #515151;
    clear: both;
}
.cechy {
    position: absolute;
    float: right;
    width: 100%;
    overflow: hidden;
    background-color: #f7f7f7;
    bottom: 300px;
    margin-left:auto;
    margin-right: auto;
    padding: 0;
    z-index: 3;
    height: 500px;
    clear: both;
    bottom:0;
    width:100%
    
}
 html, body {
    margin:0;
    padding:0;
    height:100%;
    text-align:center;
}

Proszę :)

komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
przepraszam, jestem nowy na portalu :/ Dziekuje, a czy pan zawarl rozwiazanie juz w tym kodzie ? ;P jesli tak to powie pan co zrobilem zle? Pozdrawiam.
komentarz 8 lipca 2018 przez Berci2k Nowicjusz (140 p.)
Ty chcesz te cechy na samym dole?
komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
bedzie pare takich divow

-cechy

-zespol

itd, itp. i chce zeby to wszystko bylo pod soba.

czyli najpierw ten div czerwony(div content)

pod nim cechy

a pod tym zespol itd
komentarz 8 lipca 2018 przez Patrycjerz Mędrzec (192,320 p.)

extr4v3rT, przeczytaj proszę ten poradnik. Bez tej podstawowej wiedzy nie powinieneś publikować pytań na forum.

komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
jest juz wszystko na swoim miejscu, zapamietam na przyszlosc ;)
komentarz 8 lipca 2018 przez toffik93 Bywalec (2,820 p.)

ja bym zrobił to tak:

.container
{
width:100%;
}

cechy
{
position: fixed;
width:100%;
bottom:0;		
}

Ja miałem kiedyś podobny problem i dodanie tych właściwości rozwiązało ten problem. 

komentarz 8 lipca 2018 przez extr4v3rT Początkujący (440 p.)
Panie dziekuje <3

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 635 wizyt
pytanie zadane 1 sierpnia 2018 w HTML i CSS przez Imild Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 548 wizyt
pytanie zadane 14 maja 2018 w HTML i CSS przez MrxCI Dyskutant (8,260 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 3,853 wizyt
pytanie zadane 22 lutego 2017 w HTML i CSS przez Mateusz Bogumił Obywatel (1,380 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...