• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Automatyczne odświezanie diva

Object Storage Arubacloud
0 głosów
934 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2018 w JavaScript przez niezalogowany

Cześć. Czy może mi ktoś łopatologicznie zakodować, jak odświeżać automatycznie diva co 10 sekund?

Ten kod z js

function refresh()
            {
              document.getElementById("output");

              setTimeout(refresh, 500);
            }
        refresh();

mi nie działa.

 

Pozdrawiam

komentarz 28 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
document.getElementById("output");

To ma odświeżać diva?

komentarz 28 czerwca 2018 przez niezalogowany
nie znam się na php, mam to z tej stronki xd
komentarz 28 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
1. Nie jest to PHP

2. Z jakiej strony?
komentarz 28 czerwca 2018 przez niezalogowany
*js

(już mi się w głowie pomyliło z nowo odkrytym problemem, czyli tym, że mam php w divie i stąd ten php mi się palnął)

z pasja-informatyki tutaj z forum
komentarz 28 czerwca 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,300 p.)
1. Pasja Informatyki =/= Forum Pasja Informatyki

2. Dasz linka?

3 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)

Napisz setInterval(refresh, 500);, ale na zewnątrz funkcji i wyrzuć to: refresh();.

+2 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2018 przez Tomek Sochacki Ekspert (227,510 p.)
0 głosów
odpowiedź 28 czerwca 2018 przez niezalogowany
nie działa mi nic z tych podpowiedzi, ale już widzę z neta, że to dlatego, że treść diva mam w php :/
1
komentarz 28 czerwca 2018 przez Chess Szeryf (76,710 p.)

Sprawdź, czy masz jakieś błędy w konsoli w przeglądarce. Umieść skrypt z kodem JavaScript tuż przed </body>, za tym skryptem PHP i kodem HTML.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 375 wizyt
pytanie zadane 10 października 2020 w PHP przez KumberTwo Dyskutant (8,270 p.)
0 głosów
3 odpowiedzi 608 wizyt
pytanie zadane 26 grudnia 2017 w JavaScript przez daav Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 316 wizyt
pytanie zadane 28 czerwca 2018 w HTML i CSS przez niezalogowany

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...