Siemka
Ja tak z ciekawości, ile macie lat? Pewnie większość tutaj zacznie podawać jakieś +20.
Ja mam 12 :P
Trochę bezsensu dobrałeś możliwe odpowiedzi. Przedziały wiekowe powinny być bardziej wyrównane, a odpowiedź Emeryci powinna być zastąpiona liczbą. Zresztą poprzez dobór możliwych odpowiedzi i ich gęstość sugerujesz kto wg Ciebie korzysta z forum. Moim zdaniem ta ankieta jest bezsensu.
I tu mamy dowód działania pasji - zrzesza pasjonatów informatyki w wieku 7-60 lat
Myślę, że jest to dobry pomysł, jednakże nie wiem czy forum to wytrzyma. O co mi chodzi, zapytasz?
1. Jeśli uda się zrobić naprawdę dobrą reklamę, że na forum zarejestruje się conajmniej 500+ osób, to nie wiem czy serwery wytrzymają. Pytania, kod, zdjęcia, LINKI (art13) 2. Wiele osób na początku nie czyta regulaminu, przez co pytania będą zadawane w "brzydki" sposób, osoby które będą chciały pomóc zwrócą uwagę. I teraz znając życie conajmniej 10% osób z tych które przybędą będą zniechęcone przez "popraw to i to, i tamto", mogą też wyrobić forum złą opinię 3. Nawet zakładając, iż każda osoba będzie pisała wszystko zgodnie z regulaminem, to tych pytań może być np. 5/1m. Ludzie nie nadrobią, wiele wątków zostanie ominiętych. 4. Mogą pojawić się trolle, a nie oszukujmy się moderatorom nie płacą za moderację, moderatorzy nie są na forum 24/7, więc może dojść do wielu obrażeń (?), bezsensownych pytań itd.
Przepraszam, gdzie to jest napisane?
Jak napisał Tomasz Sochacki wiele osób dowiedziało się o tym forum z kursów pana Mirosława, a te osoby są właśnie najczęściej młode, niedoświadczone w ogóle (ja rok temu :d [nie, nie piszę iż mam nie wiem ile doświadczenia, ale z każdym jednym projektem mi go przybywa]). Forum jest dla każdego.
Jeśli uda się zrobić naprawdę dobrą reklamę, że na forum zarejestruje się conajmniej 500+ osób, to nie wiem czy serwery wytrzymają. Pytania, kod, zdjęcia, LINKI (art13)
Jeśli uda się zrobić naprawdę dobrą reklamę,
że na forum zarejestruje się conajmniej 500+ osób,
to nie wiem czy serwery wytrzymają. Pytania, kod, zdjęcia, LINKI (art13)
Codziennie na forum boty rejestrują dziesiątki użytkowników (tego nie widać, bo te boty nie zadawają pytań, ale licznik userów bije) i serwer wytrzymuje. Artykuł 13 (jeśli wejdzie w życie) to chyba nie w najbliższym czasie ;)
I teraz znając życie conajmniej 10% osób z tych które przybędą będą zniechęcone przez "popraw to i to, i tamto", mogą też wyrobić forum złą opinię
I teraz znając życie conajmniej 10% osób z tych które przybędą
będą zniechęcone przez "popraw to i to, i tamto", mogą też wyrobić forum złą opinię
Od tego są moderatorzy którzy mają to poprawiać i dbać o tą wyjątkową atmosferę na forum, choć - jak wspomniałeś - nie są oni tutaj 24/7
93,715 zapytań
142,629 odpowiedzi
323,261 komentarzy
63,258 pasjonatów
Motyw:
Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡
Oto polecana książka warta uwagi.Pełną listę książek znajdziesz tutaj
Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.