• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

JavaScript, wyświetlanie obrazka w określonych godzinach.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
465 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2018 w JavaScript przez michau0709 Początkujący (490 p.)

Witam , chciałbym aby po określonej porze wyświetlała mi się ukryta część strony a wcześniej żeby była "zakrywana" obrazkiem. Niestety nie chce to działać , potrafię wklejać tylko tekst , a nie obrazek. o to mój kod:

setInterval(czas, 500)
function czas()
{
var t = new Date();
obrazek l = new Image();
obrazekl.src = "blokada.png";
if (t.getHours() < 16 && t.getDate() < 18)
{
  document.getElementById("po1").images[1].src = blokada.src;
  document.getElementById("po2").style.display = 'none';
  document.getElementById("po3").style.display = 'none';
  document.getElementById("po4").style.display = 'none';
 }
}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
A może po prostu ustawić setAttribute  po spełnieniu warunku?
komentarz 13 czerwca 2018 przez michau0709 Początkujący (490 p.)

Niestety coś mam dalej źle , napisałem to w nastepujący sposób

setInterval(czas, 500)
function czas()
{
 
if (t.getHours() > 16 && t.getDate() > 18)
{
var logo = document.getElementById('po1');
logo.setAttribute('src','blokada.png');  
 }
}

 

0 głosów
odpowiedź 13 czerwca 2018 przez michau0709 Początkujący (490 p.)

Niestety coś mam dalej źle , napisałem to w nastepujący sposób:

setInterval(czas, 500)
function czas()
{

if (t.getHours() > 16 && t.getDate() > 18)
{
var logo = document.getElementById('po1');
logo.setAttribute('src','blokada.png');  
 }
}

 

komentarz 13 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Ale to musi być img.
komentarz 13 czerwca 2018 przez michau0709 Początkujący (490 p.)

Rozumiem , że w tym miejscu ?

logo.setAttribute('img','blokada.png');  

setInterval(czas, 500)
var logo = document.getElementById('po1');
function czas()
{
if (t.getHours() > 160 && t.getDate() > 18)
{
logo.setAttribute('img','blokada.png');  
 }
}
<?php
 session_start();
 require_once "connect.php";
 $dbh = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
 $userek= $_POST['user1'];
?>

<output id = "po1">
<a style="position:absolute;left:35px;top:30px;margin: 0;border-width:0;z-index:250;color:black">
<?php
foreach($dbh->query('SELECT rosja,arabiasaudyjska,user FROM uzytkownicy') as $row) {
 if($row['id']<30)
 {
 echo  "Rosja ",$row['rosja']," - ", $row['arabiasaudyjska']," Arabia Saudyjska ","<b> </b>",$row['user'] ;
$columns[] = $row['polska'];
 echo "<br>"; 
 
}


}
?></output>
<script src = "block_typy.js"> </script>
</body>
</html>

Niestety dalej nie wstawia tego zdjecia 

1
komentarz 13 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Atrybut src można ustawić między innymi dla tagu img, script, frame, iframe, input. Ale nie dla output. Poprostu to nie zadziała.
komentarz 13 czerwca 2018 przez michau0709 Początkujący (490 p.)
Rozumiem , dziękuje bardzo za pomoc. Istnieje może jakaś inna metoda , która mógłbym tutaj wykorzystać ?
1
komentarz 13 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)
Może ajax? Sprawdzałby czy dane są dostępne i jeżeli tak wyświetla a jeżeli nie wstawia obrazek. Taka teoria. Bo jeszcze trzeba w php jakoś czasowo te dane udostępnić.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 101 wizyt
pytanie zadane 13 czerwca 2018 w JavaScript przez michau0709 Początkujący (490 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 134 wizyt
+1 głos
0 odpowiedzi 211 wizyt

92,622 zapytań

141,477 odpowiedzi

319,817 komentarzy

62,005 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...