• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przesyłanie danych JS z jednego pliku do drugiego

Object Storage Arubacloud
0 głosów
328 wizyt
pytanie zadane 31 maja 2018 w JavaScript przez marines231 Nowicjusz (160 p.)
edycja 31 maja 2018 przez marines231

Mam funkcję w pliku 1 w JS:
 

<script language="JavaScript">
 
      $(document).on('click', '.btn_delete', function(){  
           var id=$(this).data("id3");

            alert(id);

           $.ajax({  
                url:"StudentBoard_Praca_Tematy.php",  
                method:"POST",  
                data:{id:id},  
                dataType:"text",  
                success:function(data)  
               {  
                    alert(data);
                }  
                
           })
           window.location.href = "StudentBoard_Praca_Tematy.php";    
      });

</script>


...
Pobiera ona z tabeli wartość i zapisuje do zmiennej id.

oraz w pliku2 pobieram do zmiennej w PHP:

<?php
 
 
 $id_osoby = $_POST['id'];
 echo $id_osoby;
 ?>



Do zmiennej id przypisuje wartość z tabeli , bo funkcja alert zwraca wartość:


Na stronie dwa otrzymuje błąd:


Ogarnia ktoś czemu mam taki błąd?
 

komentarz 31 maja 2018 przez niezalogowany
Kod w bloczek
komentarz 31 maja 2018 przez marines231 Nowicjusz (160 p.)
Poprawiłem

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 31 maja 2018 przez Artek Stary wyjadacz (11,800 p.)

Odpowiedź jest dosyć oczywista. Próbujesz odczytać z tablicy asocjacyjnej coś co się kryje pod indeksem, który nie istnieje w tej tablicy.

data:{id:id}

Nie dam sobie ręki uciąć, ale wydaje mi się, że zamiast jako wartości o identyfikatorze data powinieneś podać nie obiekt tylko jakąś tzw. wartość prymitywną. 

komentarz 31 maja 2018 przez marines231 Nowicjusz (160 p.)
Efekt :  array(0) { } .

Poszukam innego sposobu na pobranie danych . Dzięki za pomoc , jak masz jeszcze jakiś pomysł , możesz podrzucić.
2
komentarz 31 maja 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
@marines231, jeśli odpowiedź nie rozwiązała Twojego problemu (ani komentarze dopisane pod nią), to nie oznaczaj jej jako "Najlepsza".
komentarz 1 czerwca 2018 przez Artek Stary wyjadacz (11,800 p.)

Muszę się poprawić. Zapis:

data : {id : id}

Był poprawny, należy podać obiekt. Niestety tak to jest jak się analizuje kod po pijaku :p

 

komentarz 7 czerwca 2018 przez marines231 Nowicjusz (160 p.)
Udało mi się to wykonać w inny sposób:D Dzięki za pomoc
komentarz 7 czerwca 2018 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Jeśli znalazłeś inne rozwiązanie, możesz się nim podzielić, żeby było dostępne dla potomnych. Wtedy tym bardziej oznaczenie odpowiedzi, która nie rozwiązała Twojego problemu jako "najlepsza" nie jest wskazane, ponieważ będzie mylić osoby mające problem podobny do Twojego, które odwiedzają ten temat.
0 głosów
odpowiedź 1 czerwca 2018 przez pablop76 VIP (123,180 p.)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 610 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2019 w JavaScript przez zerakot Obywatel (1,870 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 1,762 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 246 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,965 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...