• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Kontrola zużycia danych w sieci

0 głosów
851 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez marcolo Obywatel (1,530 p.)
Tematy które udało mi się odszukać dotyczyły kontroli transferu na jednym urządzeniu, bądź na konkretnym systemie.

Jednak u mnie w sieci działa wiele urządzeń, i chciałbym sprawdzać, ile danych zużywa dane urządzenie w sieci, jak to zrobić?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 kwietnia 2018 przez joker Nałogowiec (31,150 p.)

Zazwyczaj takie dane są dostępne na routerze. Np. dla routera TP-LINK:

https://boombroadband.com.au/boomroom/knowledgebase.php?action=displayarticle&id=42

komentarz 23 kwietnia 2018 przez marcolo Obywatel (1,530 p.)
Właśnie na routerze mam listę urządzeń w sieci, i zużycie danych, ale zsumowane, a nie dla konkretnego urządzenia :(

A mam "IDU-200" od Plusa, i jeszcze większy smutek :(
0 głosów
odpowiedź 23 kwietnia 2018 przez NoOgar95 Dyskutant (9,290 p.)

Cześć,

Krótki google search i według "komputer świat" dobrą aplikacją do monitorowania łącza jest: NetMeter Evo 2.0.0, główne cechy:

• Konfigurowalne okno wyświetlające wykres reagujący na ruch myszy przez możliwość dostosowania okna;
  • Okno wykresu może zostać przezroczyste w przypadku opuszczeniu wskaźnika myszy poza okno programu lub wejście w podstawowe elementy kontroli przez kliknięcie prawym przyciskiem myszy;
  • Możliwość kontroli pojedyńczego interfejsu sieciowego, w przypadku wielu sieci internetowych;
  • Okno wykresu można zminimalizować do zasobnika systemowego i do ekranu urządzenia Logitech LCD.
  • Aplikacja prowadzi również statystyki pobieranych dannych w wariantach dziennych, tygodniowych oraz miesięcznych.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 2,222 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 263 wizyt

93,773 zapytań

142,731 odpowiedzi

323,383 komentarzy

63,376 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...