• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Laptop ciągle się resetuje, otwiera się tylko 'phoenix securecore tiano setup'

Cloud VPS
0 głosów
2,581 wizyt
pytanie zadane 8 kwietnia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)

Witam, 

Posiadam laptopa Samsung którego kupiłem ok. w 2012 r.  Od pewnego momentu kiedy uruchamiałem go ponownie, laptop zamykał się, włączał się, przez kilka sekund było widać logo Samsung i znowu się wyłączał, po chwili się znowu włączał i tak w kółko. Wtedy za każdym razem gdy była taka sytuacja gdy było widać logo wciskałem alt+F4 i otwierał się Recovery, pisało 'brak dysku zewnętrznego aby zrobić kopię zewnętrzną', tym sposobem zamykałem system, laptop się całkowicie wyłączał, a ja już normalnie włączałem laptopa.

I dzisiaj miałem taką samą sytuację, laptop się całkowicie zawiesił, było widać okno folderu i chrome jakoś dziwnie ucięte do połowy, część widać część nie, mysz i klawiatura nie działa, przytrzymałem przycisk power kilka sekund i się wyłączył, sytuacja była podobna jak opisałem wcześniej (napis podkreślony), ale tym razem Recovery się nie chce włączyć, po naciskaniu w wszystkie klawisze włączyłem takie coś:

Pilnie prosze o pomoc. Czy jest jaka kolwiek szansa żeby go włączyć??

komentarz 8 kwietnia 2018 przez Mariusz08 Maniak (62,280 p.)
Hmm... Trochę nie wyraźne te zdjęcia, ale to co widzę w drugim zdjęciu, to chyba BIOS.
komentarz 8 kwietnia 2018 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
Tak, tam jest napisane że bios,

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 8 kwietnia 2018 przez Typowy Janusz Dyskutant (8,150 p.)
Raczej na 100% problem z dyskiem. Idź do kogoś i podepnij swój dysk do jego komputera/laptopa i zobaczcie jak się będzie zachowywał. Jak będzie go rozłączać itp. to trzeba zakupić nowy dysk.

Możesz jeszcze "przelecieć" dysk HDD Regeneratorem tak dla pewności :D
komentarz 8 kwietnia 2018 przez Maciek123233 Gaduła (3,400 p.)
Dziękuje, na pewno postaram się to sprawdzić.

Zastanawiam się tylko czy przez ten BIOS można pzywrócić uruchamianie Recovery przez Alt+F4

Podobne pytania

+1 głos
4 odpowiedzi 656 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2018 w Systemy operacyjne, programy przez wewtorek Użytkownik (760 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 5,373 wizyt
pytanie zadane 10 listopada 2015 w Offtop przez pjj Gaduła (4,330 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 917 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Piotr Kałużny Nowicjusz (120 p.)

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...