• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Android z poziomu komputera

Cloud VPS
0 głosów
642 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2018 w Urządzenia mobilne przez RogerB Gaduła (3,370 p.)
Cześć. Mam sytuacje następującą. Posiadam telefon z rozwalonym dotykiem. Jako, że jest on już dość stary, ciężko z częściami. I tu mam pytanie:

-znacie jakieś programy, dzięki którym dostanę z poziomu komputera możliwość sterowania telefonem(np. za pomocą myszki) zaraz po podłączeniu pod usb, żebym mógł go odblokować.

-jeśli nie to chociaż jakiś program, który bez potrzeby odblokowywania da mi dostęp do zasobów, whatever. Jestem noga jeśli chodzi o te sprawy.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 lutego 2018 przez niezalogowany
przywrócone 6 marca 2021 przez Arkadiusz Waluk
Kupujesz przejściówkę z mini usb na USB i podłączasz myszkę. I działa.
komentarz 24 lutego 2018 przez RogerB Gaduła (3,370 p.)
No ale aby dostać się do jego zasobów potrzebuję najpierw go odblokować, a bez dotyku to łatwe.
komentarz 24 lutego 2018 przez Maniek Bywalec (2,170 p.)
Polecam, ten sposób ponieważ coś jeszcze z telefonem możesz zrobić np. kamerę internetową, zainstalować np. mobizen i zrobić z telefonu środowisko do programowania, grania mobilne tytuły na komputerze albo robić roota i stworzyć mini serwer co np. ja kiedyś zrobiłem z tabletem manty i używałem jako serwera dev, ale z powodu braku GPIO przeszedłem na malinkę
0 głosów
odpowiedź 24 lutego 2018 przez Velta Maniak (52,890 p.)
Możesz podłączyć urządzenie przez USB – najczęściej system automatycznie wykrywa jego zasoby i umożliwia ich przeglądanie / zarządzanie nimi z poziomu eksploratora plików.

Jeżeli tak się nie stanie – rozglądnij się za oprogramowaniem na komputer związanym z Twoim telefonem.
komentarz 24 lutego 2018 przez Maniek Bywalec (2,170 p.)

Jeśli posiadasz blokadę ekrany to android blokuje dostęp do plików do czasu odblokowania urządzenia (nie wiem czy tak oryginalnie w Androidzie jest, ale w Samsungu tak miałem), ale możesz przejść do recovery i wtedy zgrać co chceszwink

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 395 wizyt
pytanie zadane 28 sierpnia 2016 w Offtop przez Mr Popcorn Bywalec (2,340 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 267 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 335 wizyt
pytanie zadane 20 lipca 2020 w Bezpieczeństwo, hacking przez oskar99 Nowicjusz (120 p.)

93,488 zapytań

142,422 odpowiedzi

322,773 komentarzy

62,908 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...