• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem z podpięciem pliku css do pliku html.

0 głosów
92 wizyt
pytanie zadane 13 lutego w HTML i CSS przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)

Witam,

Mam pewien problem z podpięciem css do pliku html, wpisuje kod który znajduje się poniżej

<head>
<link rel="stylesheet" href="styl.css" type="text/css" />
</head>

Jednak nie działa, to raczej nie jest zła pisownia kodu, ponieważ gdy się zacząłem irytować zkopiowałem kod z kilku stron, jednak on i tak nie działał. Chciałbym dodać że plik css jest w tym samym folderze co plik html.

Poniżej znajdziecie kod css

body
{
	background-color: #3d79ac;
	color: #ffffff;
}

Z góry dziękuje!

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 lutego przez arces Gaduła (4,560 p.)

Nazwa pliku to na pewno styl.css czy style.css?

EDIT

Rozumiem też, że pokazałeś nam tylko część kodu, tzn. istnieje znacznik html body itd

 

P.S.

To już w HTML5 nie jest wymagane: 

type="text/css"

 

komentarz 13 lutego przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)
Nie zauważyłem tego skupiłem się na linku i na pliku css jednak dalej nie działa, próbowałem zmienić kod css ale to nie pomogło.
komentarz 13 lutego przez arces Gaduła (4,560 p.)
Może cache przeglądarki?

Odśwież stronę CTRL+F5

 

P.S.

Pokaż nam strukturę Twoich plików (screenshot z dysku).
komentarz 13 lutego przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)
Odświeżałem cały czas, tutaj link do ss https://zapodaj.net/ca149457c5ca4.png.html
komentarz 13 lutego przez mi-20 Mądrala (5,460 p.)
wszystko wygląda ok
komentarz 13 lutego przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)
Ale jednak nie działa.
0 głosów
odpowiedź 13 lutego przez dervil Bywalec (2,430 p.)
<!DOCTYPE HTML>
<html>
<head>
<link rel="stylesheet" media="screen" href="styl.css">
</head>
komentarz 13 lutego przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)
Zmieniłem kod tak jak Pan/Pani napisał/a jednak dalej nie działa.
komentarz 13 lutego przez dervil Bywalec (2,430 p.)
w takim razie wpisz czałą ścieżkę do href="http://domena/styl.css"

i sprawdź
komentarz 13 lutego przez Cezary Klauza Nowicjusz (210 p.)
Nie trzeba dalszej pomocy, udało mi się przypadkiem znaleźć dlaczego to nie działa. Mój program nie zapisywał mi pliku chociaż klikałem odpowiedni przycisk.

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 189 wizyt
pytanie zadane 21 lipca 2015 w HTML i CSS przez asfreestyle Obywatel (1,310 p.)
0 głosów
4 odpowiedzi 134 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2015 w HTML i CSS przez SebastianGomularz Dyskutant (9,510 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 85 wizyt
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze). Nie zapomnij o ustawieniu odpowiedniego języka z rozwijanego menu oraz czytelnym formatowaniu kodu.
Ciekawy innych porad? Odwiedź tę stronę!

45,729 zapytań

86,123 odpowiedzi

171,989 komentarzy

22,186 pasjonatów

Przeglądających: 341
Pasjonatów: 24 Gości: 317

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...