• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Brak BOOTMGR - wyswietla sie po probie instalacji linuxa obok windowsa

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
0 głosów
1,245 wizyt
pytanie zadane 7 lutego 2018 w Systemy operacyjne, programy przez zajkor Nowicjusz (120 p.)
Witam wszystkich, próbowałem dzisiaj na moim laptopie zainstalować linux deepin obok windowsa 7, niestety w trakcie instalacji linuxa wystąpił błąd. Po restarcie od razu wyświetla się komunikat:
"Brak BOOTMGR
Naciśnij Ctrl+Alt+Del, aby zrestartować"
szukałem na wielu forach rozwiązania problemu ale nic nie pomaga, ostatnio robiłem schemat  https://www.download.net.pl/bootmgr-is-missing-jak-naprawic-ten-blad-w-windows-7-8-i-10/n/9166/
z bootowalnym pendrivem windowsa 7, ale w momencie "select partition" zamiast wyboru dysku pojawia się komunikat: "Błąd usługi dysków wirtualnych: Ta operacja jest niedozwolona na nieprawidlowych dysku. Dysk moze byc nieprawidlowy z powodu uszkodzenia lub awarii albo moze byc w trybie offline"
Posiadam ważne dane na dysku i bardzo zależy mi na uruchomieniu systemu, czy jest w stanie ktoś mi pomóc?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 7 lutego 2018 przez Daniel90 Pasjonat (17,970 p.)
Dane zawsze możesz wyciągnąć nawet jak nie wstaje windows.

a) odpiąć dysk i podłączyć do innego komputera jako dodatkowy

b) uruchomić chociażby tego deepina jako live cd i zrzucić dane na zewnętrzny nośnik
komentarz 7 lutego 2018 przez zajkor Nowicjusz (120 p.)
Mógłbyś podpowiedzieć w jaki sposób załóżmy z live cd ubuntu zgrać pliki z dysku z windowsa? Niestety nie jestem tak obeznany w linuxie i nie wiem jak to zrobić
komentarz 8 lutego 2018 przez Daniel90 Pasjonat (17,970 p.)
Odpalasz live cd i po prostu wchodzisz w nim w dysk z Windowsem i zrzucasz na pendriva bądź wrzucasz w chmurę.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 5,712 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 1,857 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 8,055 wizyt

93,431 zapytań

142,428 odpowiedzi

322,654 komentarzy

62,795 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...