• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Code Gear RAD Studio errory od wszystkiego

Aruba Cloud PRO i VPS, Openstack, VMWare, MS Hyper-V
0 głosów
132 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez jveaster Początkujący (440 p.)
zamknięte 23 stycznia 2018 przez jveaster

Ostatnio szukałem sobie odpowiadającego środowiska, i znalazłem Code Gear RAD studio. Na chwilę obecną testuję, i już mam problemy spowodowane zmianą środowiska. Mógłby mi ktoś wytłumaczyć, dlaczego nie mogę dodawać do siebie stringów, dlaczego nie mogę porównać do siebie stringów przez ==, dlaczego nie mogę używać << w fstream? Kod:

std::string someString;
someString = anotherString + "someNiceText";

Błędy:

[BCC32 Error] Unit1.cpp(20): E2303 Type name expected
[BCC32 Error] Unit1.cpp(20): E2238 Multiple declaration for 'someString'
[BCC32 Error] Unit1.cpp(19): E2344 Earlier declaration of 'someString'
[BCC32 Error] Unit1.cpp(20): E2094 'operator+' not implemented in type 'std::string' for arguments of type 'const char *'

Kod:

std::fstream someFile;
someFile.open("niceFile.txt", std::ios::in);
someFile>>someVariable;

Błędy:

[BCC32 Error] Unit1.cpp(142): E2094 'operator>>' not implemented in type 'fstream' for arguments of type 'std::string'

Kod:

if(firstVariable==secondVariable){

Błędy:

[BCC32 Error] Unit1.cpp(148): E2093 'operator==' not implemented in type 'std::string' for arguments of the same type

Pomoże ktoś?

// shead: zmieniłem kategorię ponieważ problem bardziej dotyczy środowiska niż C++

komentarz zamknięcia: Okazuje się, że trzeba dodać bibliotekę string do takich operacji...
komentarz 23 stycznia 2018 przez niezalogowany
Uwaga na boku: Nie wiem skąd wyciągacie te starocia, ja nie mogę odnaleźć oficjalnej strony tego produktu...

Btw widzę, że to tool pokroju Borlanda i wszystko staje się jasne dlaczego to nie działa... :P
komentarz 23 stycznia 2018 przez jveaster Początkujący (440 p.)
Cóż, nie lubię visual studio, kupiłem wersję 2015 i trochę się zniechęciłem przez problemy z instalacją.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 231 wizyt
pytanie zadane 12 maja 2020 w C i C++ przez Tomyslav Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 360 wizyt
pytanie zadane 16 października 2019 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (36,670 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 551 wizyt
pytanie zadane 11 grudnia 2018 w C i C++ przez VeNeSky Początkujący (350 p.)

91,832 zapytań

140,506 odpowiedzi

316,996 komentarzy

61,163 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...