• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szczęśliwego Nowego Roku

42 Warsaw Coding Academy
+23 głosów
1,587 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2017 w Offtop przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Hej hej hej,

No to tak jak w temacie, chciałbym Wam życzyć Szczęśliwego Nowego Roku, aby ten rok był lepszy i bardziej obfity (w projekty, ilość użytkowników, ludzi udzielających się, ludzi dostających pracę) od tego roku, zdrowia i silnych nerwowo, gdy coś pójdzie nie tak z projektem. Żeby nie było nudno to może niech każdy napisze swoje postanowienie noworoczne (chyba że ktoś jest przesądny ;)). To ja zacznę:

Do końca 2018 roku, chciałbym skończyć projekt nad którym pracuję i zacząć go udoskonalać, oprócz tego poświęcić więcej czasu na naukę C++ i technologii, które ułatwiają mi pisanie projektu. To chyba tyle odnośnie programowania i mam nadzieję, że mi się uda.

Pozdrawiam

DragonCoder

P.S.

Pijcie z głową ;)
komentarz 31 grudnia 2017 przez niezalogowany
W nadchodzącym roku mam zamiar ogarnąć C++ na wyższym poziomie niż pisanie programów do użycia w konsoli. Jakiś większy projekt z C++ builder. Ponadto udoskonalić znajomość JS. A potem to już czysta bajka, jeszcze nie wiem na jaki nowy język się zdecyduje. No i jeszcze pasek na świadectwie :)
1
komentarz 31 grudnia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Jakiś większy projekt z C++ builder.

To jak już chcesz dobrze ten nowy rok wykorzystać, to weź lepiej jakieś wxWidgets lub Qt, byle nie ten stary badziew C++ Builder 6, który będzie miał na liczniku już z 15, albo 16 lat.laugh

komentarz 1 stycznia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Polac Erykowi, chlopak madrze gada :D
3
komentarz 1 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

P.S.

Pijcie z głową ;)

Czemu czytam to dopiero dzisiaj rano angry 

komentarz 1 stycznia 2018 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

A wczoraj nie wiedziałeś? cheeky

komentarz 1 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

Miałem nieco inne podejście. devil

7 odpowiedzi

+7 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)

Nie wiem czy postanowienia mają być tylko programistyczne czy nie, więc zaryzykuję: ja chciałbym więcej się ruszać, od dawna zbieram się, aby zacząć biegać. Choć z moją sylwetką nie jest źle, to jednak sporo siedzę i aktywności nadmiaru na pewno nie ma, no i takie to bieganie modne :D Mam nadzieję że w nowym roku w końcu się uda. Z programowania to chyba dalej rozwijać się w PHP i zacząć kończyć projekty - teraz często coś zaczynam i gdzieś po drodze rzucam z braku czasu/chęci/pomysłów.

Oczywiście też życzę wszystkiego co najlepsze na nowy rok - spełnienia marzeń, realizacji postanowień oraz zdrowia, aby to wszystko udało się zrealizować.

Temat przypiąłem na stronie głównej.

1
komentarz 1 stycznia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
1. Dziekuje za przypiecie

2. Nie postanowienia moga byc ogolne, zalezy od tego kto woli :)
komentarz 1 stycznia 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,090 p.)
1. Nie ma problemu.

2. Ok, to są takie jak napisałem :)
+5 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Zaqu93 Gaduła (4,850 p.)
W 2018 roku, mam zamiar wreszcie zacząć się uczyć zacząć pisać jakiś większy projekt.

Pozdrawiam, i Szczęśliwego Nowego roku.
+4 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Jak dla mnie nowy rok to właściwie tylko zmiana daty, więc jakoś bardzo się tym nie ekscytuję. wink

W każdym razie życzę wszystkim dużo zdrowia, czasu, cierpliwości, sukcesów w edukacji i pracy zawodowej.

Moje postanowienia? Może w końcu przeczytać ten stos książek, który póki co się kurzy (bo rozpocznę czytać, nie skończę, a później zaczynam od nowa wink), rozwijać się z zakresu C++, pisać i kończyć projekty (bo z tym póki co trochę ciężko). I wymieniałoby się tak bez końca, ale w gruncie rzeczy dobrze byłoby zrealizować choć jedno z tych postanowień. cheeky

+3 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
To ja też dołączam się do życzeń!!!
A co do postanowienia noworocznego to chciałbym mieć więcej czasu dla siebie, czyli chciałbym umieć oderwać się od pracy i poświęcić go sobie i rodzinie, albo rodzinie a potem sobie :)

Niech Nowy Rok będzie lepszy od odchodzącego, a przynajmniej niech nie będzie gorszy! Wszystkiego najlepszego!
+3 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
edycja 1 stycznia 2018 przez UltraSF
Witam również życzę wszystkiego najlepszego moje postanowienia są takie. Chce dokończyć projekt i wysłać go po firmach i zatrudnić się na jedne na stanowisku juniora. Opanować js I php na poziomie mida I nauczyć się c#. A także trochę przypakować. Jakieś mięśnie też by się przydały:D
+3 głosów
odpowiedź 1 stycznia 2018 przez chucksqll Stary wyjadacz (12,930 p.)
Ja również chciałbym się dołożyć do życzeń.

Co do moich postanowień, to mam zamiar w końcu skończyć przerabiać książkę "Szkoła Programowania", i wdrożyć w jak największym stopniu wiedzę z niej w projekty, które w przyszłości mam zamiar zrobić, ale także mieć 100% na maturze z matmy rozszerzonej (ile wyjdzie w praniu, tyle wyjdzie XD).
2
komentarz 1 stycznia 2018 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Powodzenia na maturze. smiley

komentarz 1 stycznia 2018 przez chucksqll Stary wyjadacz (12,930 p.)
A dziękuję.
+1 głos
odpowiedź 2 stycznia 2018 przez Daro69 Początkujący (440 p.)

Witam,
Również chciałbym dołączyć się do życzeń noworocznych. Troszkę z opóźnieniem, ponieważ dopiero co zarejestrowałem się na forum.

Wszystkiego najlepszego w 2018. smiley

Dopiero zaczynam zabawę z programowaniem, blush

dlatego planuję w tym roku nauczyć się chociaż podstaw: HTML, CSS, JS, C++ i Python'a. laugh
Pozdrawiam 

komentarz 3 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (215,010 p.)

C++ i CSS to moje ulubione combo. Powodzenia wink

Podobne pytania

+18 głosów
7 odpowiedzi 875 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2016 w Offtop przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
+23 głosów
11 odpowiedzi 965 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2015 w Offtop przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
+13 głosów
0 odpowiedzi 157 wizyt
pytanie zadane 24 grudnia 2024 w Offtop przez reaktywny Nałogowiec (46,230 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...