• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Szczęśliwego Nowego Roku

VPS Starter Arubacloud
+23 głosów
1,092 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2017 w Offtop przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Hej hej hej,

No to tak jak w temacie, chciałbym Wam życzyć Szczęśliwego Nowego Roku, aby ten rok był lepszy i bardziej obfity (w projekty, ilość użytkowników, ludzi udzielających się, ludzi dostających pracę) od tego roku, zdrowia i silnych nerwowo, gdy coś pójdzie nie tak z projektem. Żeby nie było nudno to może niech każdy napisze swoje postanowienie noworoczne (chyba że ktoś jest przesądny ;)). To ja zacznę:

Do końca 2018 roku, chciałbym skończyć projekt nad którym pracuję i zacząć go udoskonalać, oprócz tego poświęcić więcej czasu na naukę C++ i technologii, które ułatwiają mi pisanie projektu. To chyba tyle odnośnie programowania i mam nadzieję, że mi się uda.

Pozdrawiam

DragonCoder

P.S.

Pijcie z głową ;)
komentarz 31 grudnia 2017 przez niezalogowany
W nadchodzącym roku mam zamiar ogarnąć C++ na wyższym poziomie niż pisanie programów do użycia w konsoli. Jakiś większy projekt z C++ builder. Ponadto udoskonalić znajomość JS. A potem to już czysta bajka, jeszcze nie wiem na jaki nowy język się zdecyduje. No i jeszcze pasek na świadectwie :)
1
komentarz 31 grudnia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Jakiś większy projekt z C++ builder.

To jak już chcesz dobrze ten nowy rok wykorzystać, to weź lepiej jakieś wxWidgets lub Qt, byle nie ten stary badziew C++ Builder 6, który będzie miał na liczniku już z 15, albo 16 lat.laugh

komentarz 1 stycznia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
Polac Erykowi, chlopak madrze gada :D
3
komentarz 1 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

P.S.

Pijcie z głową ;)

Czemu czytam to dopiero dzisiaj rano angry 

komentarz 1 stycznia 2018 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

A wczoraj nie wiedziałeś? cheeky

komentarz 1 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

Miałem nieco inne podejście. devil

7 odpowiedzi

+7 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)

Nie wiem czy postanowienia mają być tylko programistyczne czy nie, więc zaryzykuję: ja chciałbym więcej się ruszać, od dawna zbieram się, aby zacząć biegać. Choć z moją sylwetką nie jest źle, to jednak sporo siedzę i aktywności nadmiaru na pewno nie ma, no i takie to bieganie modne :D Mam nadzieję że w nowym roku w końcu się uda. Z programowania to chyba dalej rozwijać się w PHP i zacząć kończyć projekty - teraz często coś zaczynam i gdzieś po drodze rzucam z braku czasu/chęci/pomysłów.

Oczywiście też życzę wszystkiego co najlepsze na nowy rok - spełnienia marzeń, realizacji postanowień oraz zdrowia, aby to wszystko udało się zrealizować.

Temat przypiąłem na stronie głównej.

1
komentarz 1 stycznia 2018 przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
1. Dziekuje za przypiecie

2. Nie postanowienia moga byc ogolne, zalezy od tego kto woli :)
komentarz 1 stycznia 2018 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (287,550 p.)
1. Nie ma problemu.

2. Ok, to są takie jak napisałem :)
+5 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Zaqu93 Gaduła (4,850 p.)
W 2018 roku, mam zamiar wreszcie zacząć się uczyć zacząć pisać jakiś większy projekt.

Pozdrawiam, i Szczęśliwego Nowego roku.
+4 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Jak dla mnie nowy rok to właściwie tylko zmiana daty, więc jakoś bardzo się tym nie ekscytuję. wink

W każdym razie życzę wszystkim dużo zdrowia, czasu, cierpliwości, sukcesów w edukacji i pracy zawodowej.

Moje postanowienia? Może w końcu przeczytać ten stos książek, który póki co się kurzy (bo rozpocznę czytać, nie skończę, a później zaczynam od nowa wink), rozwijać się z zakresu C++, pisać i kończyć projekty (bo z tym póki co trochę ciężko). I wymieniałoby się tak bez końca, ale w gruncie rzeczy dobrze byłoby zrealizować choć jedno z tych postanowień. cheeky

+3 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez shotokan Nałogowiec (39,660 p.)
To ja też dołączam się do życzeń!!!
A co do postanowienia noworocznego to chciałbym mieć więcej czasu dla siebie, czyli chciałbym umieć oderwać się od pracy i poświęcić go sobie i rodzinie, albo rodzinie a potem sobie :)

Niech Nowy Rok będzie lepszy od odchodzącego, a przynajmniej niech nie będzie gorszy! Wszystkiego najlepszego!
+3 głosów
odpowiedź 31 grudnia 2017 przez UltraSF Stary wyjadacz (11,740 p.)
edycja 1 stycznia 2018 przez UltraSF
Witam również życzę wszystkiego najlepszego moje postanowienia są takie. Chce dokończyć projekt i wysłać go po firmach i zatrudnić się na jedne na stanowisku juniora. Opanować js I php na poziomie mida I nauczyć się c#. A także trochę przypakować. Jakieś mięśnie też by się przydały:D
+3 głosów
odpowiedź 1 stycznia 2018 przez chucksqll Stary wyjadacz (12,930 p.)
Ja również chciałbym się dołożyć do życzeń.

Co do moich postanowień, to mam zamiar w końcu skończyć przerabiać książkę "Szkoła Programowania", i wdrożyć w jak największym stopniu wiedzę z niej w projekty, które w przyszłości mam zamiar zrobić, ale także mieć 100% na maturze z matmy rozszerzonej (ile wyjdzie w praniu, tyle wyjdzie XD).
2
komentarz 1 stycznia 2018 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Powodzenia na maturze. smiley

komentarz 1 stycznia 2018 przez chucksqll Stary wyjadacz (12,930 p.)
A dziękuję.
+1 głos
odpowiedź 2 stycznia 2018 przez Daro69 Początkujący (440 p.)

Witam,
Również chciałbym dołączyć się do życzeń noworocznych. Troszkę z opóźnieniem, ponieważ dopiero co zarejestrowałem się na forum.

Wszystkiego najlepszego w 2018. smiley

Dopiero zaczynam zabawę z programowaniem, blush

dlatego planuję w tym roku nauczyć się chociaż podstaw: HTML, CSS, JS, C++ i Python'a. laugh
Pozdrawiam 

komentarz 3 stycznia 2018 przez Ehlert Ekspert (212,630 p.)

C++ i CSS to moje ulubione combo. Powodzenia wink

Podobne pytania

+18 głosów
7 odpowiedzi 603 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2016 w Offtop przez DragonCoder Nałogowiec (36,500 p.)
+23 głosów
11 odpowiedzi 557 wizyt
pytanie zadane 31 grudnia 2015 w Offtop przez Tapicera Obywatel (1,320 p.)
+13 głosów
5 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 23 grudnia 2019 w Offtop przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

92,451 zapytań

141,261 odpowiedzi

319,073 komentarzy

61,853 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Akademia Sekuraka 2024 zapewnia dostęp do minimum 15 szkoleń online z bezpieczeństwa IT oraz dostęp także do materiałów z edycji Sekurak Academy z roku 2023!

Przy zakupie możecie skorzystać z kodu: pasja-akademia - użyjcie go w koszyku, a uzyskacie rabat -30% na bilety w wersji "Standard"! Więcej informacji na temat akademii 2024 znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...