• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Własny serwer VPN na VPS

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
1,769 wizyt
pytanie zadane 16 listopada 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Gucci Gaduła (4,580 p.)

Wita,

Tak jak w temacie jestem w trakcie stawiania własnego VPNa na VPS. Zainstalowałem wszystkie pakiety, wygenerowałem odpowiednie klucze, pokopiowałem w odpowiednie miejsca (według działającej instrukcji). Jednak w momencie zakończenia konfiguracji w środowisku serwera i wykonaniu polecenia ifconfig powinien pojawić się dodatkowy interfejs sieciowy tun0 tzw. tunel. (jak na zdjęciu)

Jednak u mnie sie nie pojawił tylko eth0 i lo jak było. Hypervisor mojego serwera VPS to VMware. Wydaję mi się że nie mam uruchomionego modułu TUN/TAB jednak nie wiem czy mogę to zrobić sam z lini komend czy muszę pisać do administracji serwera. (Korzystam z Debiana 8)
Z góry dzięki za wszystkie sugestie

Pozdrawiam

komentarz 16 listopada 2017 przez niezalogowany
Bez żadnych dodatkowych informacji w postaci logów, configa, czy chociaż instrukcji którą podążałeś nie jesteśmy w stanie ci pomóc
komentarz 16 listopada 2017 przez Gucci Gaduła (4,580 p.)
Rozumiem zamieszczam w takim razie kopie tego co działo się na terminalu. Dodam, że jest to na Debianie 9 na wirtualnej maszynie z mostkowaną kartą sieciową, ponieważ podjąłem drugą próbe na wirtualce ale jest to samo co na VPS. Ponizej link do loga

https://pastebin.com/zn978rFi

Zaloguj lub zarejestruj się, aby odpowiedzieć na to pytanie.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 5,638 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Gucci Gaduła (4,580 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 209 wizyt
pytanie zadane 15 stycznia 2018 w Systemy operacyjne, programy przez adamek0123 Obywatel (1,530 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 596 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)

93,398 zapytań

142,390 odpowiedzi

322,580 komentarzy

62,759 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...