• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Przełączanie między stronami.

Object Storage Arubacloud
0 głosów
1,489 wizyt
pytanie zadane 28 września 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez maxeee Początkujący (340 p.)

Witam, mianowicie chodzi mi oto jak zrobić aby strona przechodziła między stronami będąc ciągle na tej samej a zmieniała się zakładka treść? czyli jak wejdę na zakładkę Gra, to wtedy wyświetli się treść zawarta w " Gra "

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 28 września 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
edycja 28 września 2017 przez Chess
body{
	background:grey;
}
a{ 
	background:lightgrey;
	color:brown;
	padding-top:20px;
    padding-bottom:20px;
	margin-top:20px;
	display:block;
	border:2px solid grey;
}
a:hover{ 
	background:grey;
	border:2px solid lightgrey;
}
<a href="<?php isset($_GET['bookmark']) ? $_SERVER['REQUEST_URI'] : null ?>?bookmark=activity">click</a>
<a href="<?php isset($_GET['gra']) ? $_SERVER['REQUEST_URI'] : null ?>?gra=activity">click</a>

<br /><br /><br />

<?php 

if(isset($_GET['gra'])=='activity'){ 
	echo 'In the same!';
}else if(isset($_GET['bookmark'])=='activity'){ 
	echo 'In the other!';
}

?>

Drugie rozwiązanie:

main.php:

<?php include 'header.php'; ?>

Content Site1....

<?php include 'footer.php'; ?>

subpage.php:

<?php include 'header.php'; ?>

Content Site2.... 

<?php include 'footer.php'; ?>

 

komentarz 28 września 2017 przez maxeee Początkujący (340 p.)
a gdy treści itp ogólnie strona jest zrobiona w html?
komentarz 28 września 2017 przez Chess Szeryf (76,710 p.)
Kopiujesz, np. plik main.html i wklejasz go do main2.html i zmieniasz tylko treść.
0 głosów
odpowiedź 29 kwietnia 2018 przez ooggii86 Użytkownik (660 p.)

Znacznie łatwiej używając jQuery-UI

<html>
    <head>
        <link rel="stylesheet" href="//code.jquery.com/ui/1.12.1/themes/base/jquery-ui.css">
        <script src="https://code.jquery.com/jquery-1.12.4.js"></script>
        <script src="https://code.jquery.com/ui/1.12.1/jquery-ui.js"></script>
        <script>
            $(document).ready(function(){
                $("#tabs").tabs();
            })
        </script>
        <style type="text/css">
            .ui-tabs-panel.content{
                background: black;
                color: white;
            }
        </style>
    </head>
    <body>
        <div id="tabs">
            <ul>
                <li><a href="#div1">Div1</a></li>
                <li><a href="#div2">Div2</a></li>
                <li><a href="#div3">Div3</a></li>
            </ul>
            <div id="div1" class="content"><div><p>DIV 1</p></div></div>
            <div id="div2" class="content"><div><p>DIV 2</p></div></div>
            <div id="div3" class="content"><div><p>DIV 3</p></div></div>
        </div> 
    </body>
</html>

 

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 197 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2020 w HTML i CSS przez marsoonn Początkujący (460 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,207 wizyt
pytanie zadane 28 kwietnia 2018 w JavaScript przez halotelefonek Bywalec (2,410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,378 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2017 w JavaScript przez prominepl Bywalec (2,440 p.)

92,620 zapytań

141,474 odpowiedzi

319,813 komentarzy

62,004 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...