• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Programowanie

Object Storage Arubacloud
0 głosów
232 wizyt
pytanie zadane 24 sierpnia 2017 w C i C++ przez Waldek Nowicjusz (120 p.)
Witam serdecznie :)

    Cchciałbym zadać pytanie osoba które z pasja podchodzą do programowanie , a zarazem podziękować ze poświecenie chwile swojego czasu .

Mianowicie postanowiłem zrobić coś fajnego w życiu a zarazem rzucić sobie wyzwanie   i obrałem cel programowanie .Juz pierwszego dnia po przeglądaniu materiałów na YouTube uswiadomialem sobie ze to co robicie jest to coś nie samowitego i bardzo trudnego ( tym bardziej mi sie to podoba ) na co musicie poświecić wiele czasu tym bardziej mnie cieszy jeżeli rzucicie okiem a jeżeli będziecie wstanie wskazać mi drogę będę niezmiernie wdzięczny .

Widziałem kilkanaście filmów wielu spotykam się ze najważniejszy jest wybór języka programowania i  tu zaczynają się schody  czy lepiej zacząć od stron i css później php ?  czy możne c++  odrazu ?  a możne macie lepsze pomysł za każda bardzo dziękuje

Z poważaniem

Waldek Z

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)
C++ jest specyficznym językiem programowania, ponieważ po kursie MZ większość osób deklaruje jego znajomość na średnią. Tymczasem nie jest to nawet 5% biorąc pod uwagę std i standardy 11, 14 oraz dalej.

Jeśli jesteś zainteresowany stronami, aplikacjami i przechowywaniem danych śmiało zaczynaj od webu.
komentarz 24 sierpnia 2017 przez Waldek Nowicjusz (120 p.)
dziękuje za odpowiedz
a gdybym chciał zostać w przyszłości junior web developer to skopić się na css i javascript i php w kolejnych krokach ?
komentarz 25 sierpnia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Teraz jest front-end i back-end developer. Front jest od warstwy użytkownika i tam jest CSS, HTML, JS. Back-end jest od warstwy serwerowej, logicznej aplikacji i tam jest PHP/Python/Ruby/JS + MySQL/MongoDB/Redis/PostgreSQL i inne brzydkie rzeczy cheeky

Jest również Fullstack developer, który łączy dwa wyżej opisane stanowiska.

+1 głos
odpowiedź 24 sierpnia 2017 przez HeroGames Początkujący (380 p.)

Serdecznie polecam obejrzenie tego filmu. Jest on co prawda dosc dlugi, lecz masz tam wyjaśnione od czego zacząć, i co po kolei ogarniać.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 297 wizyt
pytanie zadane 22 listopada 2022 w PHP przez xkacperx Nowicjusz (170 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 620 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 387 wizyt

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...