• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Problem z instalacją jQuery przez Node - windows

Object Storage Arubacloud
0 głosów
165 wizyt
pytanie zadane 8 sierpnia 2017 w JavaScript przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
zamknięte 8 sierpnia 2017 przez Kamil Łydka

Witam, dostaję taki błąd: 

http://wklej.org/id/3231449/

Szukałem trochę na internecie i wykonałem następujące kroki: 

1. Odpalam CMD jako administrator

2. Dodałem grupę użytkowników do folderu i nadałem im pełne prawa

3. Ustawiłem prawidłowy prefix

4. Zrobiłem od nowa npm install

Niestety porada "idź na linuxa" nie pomoże, bo właśnie po to wróciłem do windowsa (Windows 10), żeby mieć photoshopa. Zamienniki linuksowe mi nie odpowiadają. Inne pakiety instalują się raczej prawidłowo.

Jakieś rady? Przez to utknąłem przy swojej pracy.

 

npm -v: 3.10.10

node -v: v6.11.1

komentarz zamknięcia: rozwiązane
komentarz 8 sierpnia 2017 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
Dobra, zaktualizowałem node do wersji v6.11.2 i poszło.

Ahh ten windows ^^

Zamykam
komentarz 8 sierpnia 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Ahh ten windows ^^

A co ma Node.js w ogóle do tego?

komentarz 8 sierpnia 2017 przez Kamil Łydka Stary wyjadacz (13,600 p.)
To, że wcześniej pracowałem na linuxie i nigdy nie miałem żadnych problemów, a na windowsie już któryś z kolei, nie tylko z tą biblioteką.
komentarz 8 sierpnia 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
W tym rzecz, że Node to jakby VM i sam Windows w tym wypadku nie ma nic do tego.
1
komentarz 8 sierpnia 2017 przez Kornelia Kobiela Nałogowiec (33,340 p.)
Otóż nie, część pakietów node-owych nie działa na Windowsie. Podobnie jak pythonowych, a to też VM.
komentarz 9 sierpnia 2017 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Idź na linuksa laugh

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 825 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 356 wizyt
pytanie zadane 12 października 2021 w JavaScript przez chrystian Gaduła (4,780 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 171 wizyt
pytanie zadane 18 lipca 2016 w Sieci komputerowe, internet przez Andrzej Kmicic Początkujący (410 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...