• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Własna bramka sms - co potrzebne?

+1 głos
2,643 wizyt
pytanie zadane 6 czerwca 2015 w Offtop przez Eerie Mądrala (7,130 p.)
Chciałbym zrobić własną bramkę sms. Wysyłanie sms z internetu, wiecie na pewno o co mi chodzi. Chcę mieć własną bramkę.

Proszę o porady. Jaki język? Wystarczy zwykłe PHP i trochę JS? Czy może coś jeszcze? Jakich funkcji użyć i o czym poczytać?

Co jest właściwie potrzebne, by bramka SMS działała? Będę potrzebował czegoś jeszcze? Jak właściwie te sms są wysyłane?

Czy stworzenie własnej bramki sms będzie wymagało jakichś dodatkowych kosztów poza opłaceniem serwera i domeny?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 6 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (607,960 p.)

Kiedyś, by wysłać SMS wystarczyło wysyłać e-maile na adresy typu numer@txt.operator.pl, ale od chwili, gdy można bez problemu przenosić numery ten sposób jest mało wiarygodny.

Gdy o tym kiedyś myślałem to najprostszą możliwością jest kupienie sobie na Allegro starej komórki (np. SE k300i), kupienie starteru z nielimitowanymi SMS-ami i zainstalowanie programu Gammu, który można używać do obsługi komórki, w tym wysyłania SMS-ów. Największym problemem jest jednak stosunek operatora do tego typu rzeczy - nie wiem czy nie jest to zabronione regulaminem świadczenia usług.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 371 wizyt
pytanie zadane 14 lipca 2025 w Hostingi, domeny, usługi przez dominkz Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 322 wizyt
pytanie zadane 14 czerwca 2018 w Offtop przez davvioo Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 480 wizyt
pytanie zadane 14 marca 2018 w Offtop przez Pawelruzam123 Nowicjusz (150 p.)

93,721 zapytań

142,651 odpowiedzi

323,267 komentarzy

63,271 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...