• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Macbook do programowania

Object Storage Arubacloud
+1 głos
13,190 wizyt
pytanie zadane 19 lipca 2017 w Sprzęt komputerowy przez Ferrow Początkujący (360 p.)
edycja 19 lipca 2017 przez Ferrow
Witajcie. Mam zamiat kupić Macbooka do programowania C++, HTML, Java itp. Jaki Macbook wybrać? Bede go tez  uzywal do ogladania filmów, przegladania internetu i czasami zagram w jakas mniej wymagajaca gre. Jestem kompletnym laikiem, to mój pierwszy Mac. Mam zamiar wydać nie więcej niż 3000 może 3500 ale wolałbym jednak jak najtańszego i oczywiście jak najmniej kosztem jakości. Oczywiście nie musi być najnowszy. Aha no i kupuje go na studia.
1
komentarz 19 lipca 2017 przez Benek Szeryf (91,010 p.)
Mam takie pytanie, dlaczego miałby być to Macbook, a nie inny sprzęt? Pytam całkowicie poważnie.
komentarz 19 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
1. Długowiecznosc

2. Design

3. Jakosc wykonania

4. Polaczenie z iphonem
komentarz 19 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
A macbook Air jest bardzo zlym pomyslem bo?
1
komentarz 19 lipca 2017 przez FxJerzy Stary wyjadacz (12,460 p.)

5 odpowiedzi

+2 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez Eryk Andrzejewski Mędrzec (164,260 p.)

Pewnie rozpętam tym mniejszą, lub większą burzę - ale nie lepiej jest kupić za te same pieniądze (lub mniejsze) zwyczajny, wydajniejszy komputer i wgrać na niego na przykład Linuksa? Ja osobiście nie widzę powodu, żeby kupować jabłko. wink Polecam używane laptopy klasy biznesowej.

2
komentarz 19 lipca 2017 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Widzę, że Eryk coś napisał w poście o macbooku i już wiem, że będzie o linuxie xD
0 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
Do tego starczy nawet MacBook Pro z 2008 roku... Będziesz mógł komfortowo programować we wszystko co tylko chcesz.
komentarz 19 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Rupiecia... uśmiałem się...

i postawić Linuxa.

To tym bardziej idealny na Linuksa... Tym bardziej, że ten MacBook Pro 2008 w komputerze mojego brata ma dysk SSD... Ja mam IBM ThinkPada T41 i T61 i też daje rade... Gówno wiecie... hahaha...

Wszystko co najnowsze to dla was NAJ, NAJ, NAJ... Żyjecie w Matriksie... Najlepiej wszystko co już ma rok wywalać na wysypisko...

komentarz 19 lipca 2017 przez GoRo3 Obywatel (1,640 p.)
Proponuje mniej emocji - będzie Tobie łatwiej ;)
komentarz 19 lipca 2017 przez manjaro Nałogowiec (37,390 p.)
jpacanowski po Twojej ostatniej wypowiedzi kojarzysz mi się z dresem w starej beemce  ;)
komentarz 20 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
Panowie spokojnie. Bez gównoburzy. Jakbym chcial zwyklego laptopa z linuxem to bym sie nie pytal o maka
komentarz 20 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
A ty mi z gimbusem który przez całe życie ma założone okulary VR i odkleić się od nich nie może... Życzę powodzenia.
0 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez niezalogowany
Kup najnowszego MacBooka Pro za budżet jaki masz

Proste :)

Dobrze gdyby miał SSD i już 8GB RAM ale jak nawet niema to prosto zainstalujesz (jeśli to nie retina)

W razie czego pytaj :) znam się na tych maszynach
komentarz 19 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
najnowsze to po 6000 zł chodzą nie?
komentarz 19 lipca 2017 przez niezalogowany
I po 7000 i za 13000 se kupisz

Obserwuj allegro tam najczęściej można wyrwać w miare nowego za rozsądne pieniądze
komentarz 19 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
mój budżet to 3500 Max deadline
komentarz 19 lipca 2017 przez niezalogowany
To jak mówię

Szukaj na allegro
komentarz 20 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

mój budżet to 3500 Max deadline

http://www.ldoceonline.com/dictionary/deadline

date or time by which you have to do or complete something

0 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez GoRo3 Obywatel (1,640 p.)
Cześć

Mam 2 MacBooki - 1 to MacBook Air 2017 oraz MacBook Pro 2010 i obydwa nadają się do tego co piszesz - z wyjątkiem że ten z 2010 roku nie odpali już prawie żadnej gry ;)

Jak chcesz kupić Mac'a to nie patrz na to co jest teraz tylko co będzie za kilka lat, ponieważ Apple bardzo długo wspiera swoje sprzęty - ten z 2010 nadal jest wspierany najnowszym oprogramowaniem. Potrzebujesz maszyny z MINIMUM 8GB ramu oraz dysk MINIMUM 256GB najlepiej SSD. Są w sprzedaży Mac'i o numerze MD101, które jako ostatnie można rozbudować o dysk SSD i dodatkowy RAM - podobno do 16GB. Spróbuj dostać takiego w jak najlepszej konfiguracji / jak najnowszego a jak będziesz miał więcej kasy to sobie rozbudujesz.

 

Pzdr

Greg.
0 głosów
odpowiedź 19 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
Dlaczego nie macbook air?
komentarz 19 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Bo ciebie na niego nie stać? ;) A może też nikt się nie odzywa, bo nikt tu na forum nie ma MacBooka Air.

http://myapple.pl/forums/ Proponuję to forum, tam każdy docenia stare MacBooki Pro i nie nazywa ich rupieciami.

komentarz 20 lipca 2017 przez Ferrow Początkujący (360 p.)
Jak nie stac? Airy chodza po ok 3000 zł
komentarz 20 lipca 2017 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
W takim razie stać ciebie na niego, bo nie przekracza twojego budżetu... a więc, w czym problem... ?
komentarz 20 lipca 2017 przez GoRo3 Obywatel (1,640 p.)

Dlaczego nie macbook air?

Kacper000, jak pisałem w poście wyżej. Sam mam Macbooka Air 13, i jest OK. Mocy obliczeniowej wystarczy, ważne żebyś kupił wersję z minimum 8GB ramu. Chociaż w tym budżecie pewnie będzie miał 128GB dysk SSD - może być mało. 

Druga zaleta tego że kupisz Air'a to będzie dobrze współgrał z twoim Iphonem - continuity to fajna sprawa, albo możliwość odpisywania na SMS z komputera. 

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 2,156 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 1,220 wizyt
pytanie zadane 4 maja 2017 w Sprzęt komputerowy przez PawelTul Nowicjusz (190 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...