• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Interfejs, jednoręki bandyta.

0 głosów
367 wizyt
pytanie zadane 22 maja 2017 w C i C++ przez Mechatron96 Nowicjusz (220 p.)
edycja 22 maja 2017 przez Mechatron96

Cześć wszystkim :) Mam do napisania program jednoręki bandyta. Wszystko już działa czyli losowanie, przelicznik itp. Teraz czas na interfejs. Chcę aby wyświetlały mi się pola z wylosowanymi obrazkami, czyli w konsoli z jakimiś znaczkami, jakaś tabelka na liste graczy itp. Moim celem jest aby mniej więcej konsola prypominała taki automat to gier. W sieci poczytałem o bibliotece curses.h(New Curses) że tam można robić takie rzeczy. Chciałbym Was spytać o poradę, skorzystać z Waszego doświadczenia jak to najlepiej zrobić.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 23 maja 2017 przez Piter10p Bywalec (2,750 p.)
Wylep własny interfejs. Akurat to nie powinno być trudne.
0 głosów
odpowiedź 23 maja 2017 przez marcin99b Szeryf (84,250 p.)
Tylko pytanie poco robić to w konsoli?
Zrobienie aplikacji okienkowej nie jest takie trudne, całą logikę już masz, teraz wystarczy określić co ma być gdzie wyświetlane i jakie zdarzenie ma powodować jaką akcje (np kliknięcie przycisku A powoduje uruchomienie metody B itd)

Przy okazji nauczysz się robienia aplikacji okienkowych, które dają dużo więcej zabawy niż ta konsola
I podszkolisz się z... nie robiłem nigdy aplikacji w c++, ale obstawiam że (jak w 99%) wygląd jest oparty o XML (przypomina html, w sumie mają wspólną historię)

Podobne pytania

+2 głosów
2 odpowiedzi 633 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 166 wizyt
pytanie zadane 22 kwietnia 2017 w C i C++ przez Mechatron96 Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 394 wizyt
pytanie zadane 19 grudnia 2016 w C i C++ przez mzcmc Użytkownik (620 p.)

93,423 zapytań

142,420 odpowiedzi

322,637 komentarzy

62,782 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...