• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

proszę mi podpowiedzieć jak ustawić odstęp margin-top

Object Storage Arubacloud
0 głosów
214 wizyt
pytanie zadane 11 maja 2017 w HTML i CSS przez Waldek Kogut Nowicjusz (120 p.)

Witam. 

Ewentulanie walczyłem przez 3 dni. Nie mam ochoty ani czasu więcej walczyć, proszę podpowiedzieć bo ja czegoś nie rozumiem. A właściwie czemu nie mogę ustawić dla wewnętrznego div-a margin-top. Udaje mi się dodać odstęp ale posuwa się też i rodzic. A rodzic ma zostać przyklejony. 

Chodzi o blok Header. Żeby tam gdzie zielona linia powstał odstęp o 10px. Zaraz widać ten odstęp bo jest to obrazek z testów, dlatego proszę nie pisać że i tak mam odstęp ;-P  

P.S Proszę o wytłumaczenie lub o link gdzie można o tym poczytać. 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 maja 2017 przez SoDoIt Obywatel (1,190 p.)
a czy <h1> (czytaj napis header) nie ma margin-top ustawionego automatycznie na ileś tam?
komentarz 11 maja 2017 przez Waldek Kogut Nowicjusz (120 p.)

Nie, tam h1 nie ma wogóle. 

 

taki kod: 

        <header>
            <div class="layout-position">
                <div class="content">Header</div>
            </div>
        Menu
        Promo 1
        Promo 2
        </header>

 

komentarz 11 maja 2017 przez Shaoi Mądrala (7,020 p.)
edycja 12 maja 2017 przez Shaoi
komentarz 11 maja 2017 przez Shaoi Mądrala (7,020 p.)

Wystarczy, że dasz dla rodzica: padding-top, zamiast dla dziecka: margin-top.

komentarz 11 maja 2017 przez Waldek Kogut Nowicjusz (120 p.)
a jeżeli tylko zależy na dodaniu margina bez paddinga jakie wyjście?
komentarz 11 maja 2017 przez SoDoIt Obywatel (1,190 p.)
bo kiedyś miałem podobny problem .. nigdzie nie ustawiałem margin top a chciałem stonę żeby się przyczepiła do góry i coś nie tak było wszedłem w zbadaj na stronie i się wydało ;
chociaż nie wiem czy dobrze cię zrozumiałem
0 głosów
odpowiedź 11 maja 2017 przez Lu Kiss Dyskutant (7,600 p.)
strasznie niejasne

potrzebuję html i css to pomogę
komentarz 12 maja 2017 przez Waldek Kogut Nowicjusz (120 p.)
Witam.

Już dałem radę. Dzięki.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 93 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2020 w HTML i CSS przez Pamix Nowicjusz (160 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 331 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 283 wizyt
pytanie zadane 17 grudnia 2016 w HTML i CSS przez Apsik Użytkownik (990 p.)

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,962 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...