• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Wybór studiów - WSIiZ Programowanie

+1 głos
1,055 wizyt
pytanie zadane 6 maja 2017 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez Dawidson957 Początkujący (350 p.)
Witam!

Chciałbym się was zapytać co sądzicie o kierunku na WSIiZ w Rzeszowie - Programowanie. Szukałem informacji na ten temat, brzmi bardzo obiecująco.

Ale chciałbym usłyszeć coś od osób które może tam już były, lub miały jakąkolwiek styczność z tym kierunkiem itd. Chcę iść typowo w programowanie i to chyba  jedyny kierunek na uczelniach na Podkarpaciu który w 100% skupia się na programowaniu, przynajmniej ładnie to wygląda u nich na stronie haha. I tak wiem, prywatna uczelnia, idzie się tam tylko po dyplom za kasę.. Mnie akurat zależy na sprzęcie który mają, a z tego co widziałem to pracownie są niesamowicie wyposażone.

Co o tym sądzicie?

1 odpowiedź

+1 głos
odpowiedź 7 maja 2017 przez niezalogowany
Ja kończyłem WSIZ, ale inny trochę kierunek. Ale ogólnie z informatyki z tego co wiem jest poziom trzymany. I powiem ci że fajnie są sale wyposarzone. Weź pod uwagę że uczelnia WSIZ ma ośrodki zamiejscowe w tyczynie i kielnarowej i tam też możesz mieć zajęcia. NP. w sobote masz w Rzeszowie, a niedziela kielnarowa.

Wykładowcy (część z nimi miałem zajęcia) też są fajni.

A że prywatna uczelnia to wiadomo że trzeba płacic. Informatycy płacili coś ponad 400 zł miesięcznie...
komentarz 7 maja 2017 przez Dawidson957 Początkujący (350 p.)
Mam właśnie parę znajomych na WSIiZ i wiem o tych ośrodkach i takie podstawowe informacje znam, tyle że nikt nie potrafi mi nic powiedzieć o tym kierunku. Duża część osób które pytałem jest na grafice, nikt na programowaniu właśnie :D

Kasa to nie problem bo z tego co wiem to wystarczy mieć średnią 3.5 żeby uzyskać stypendium wystarczające na czesne.

Chciałem jeszcze zapytać jaki jest wybór języków programowania i czy można na raz wziąć sobie dwa, ale chyba na to pytanie mi nie odpowiesz :D
komentarz 7 maja 2017 przez niezalogowany
edycja 7 maja 2017
3,5 i stypendium??? to cała szkoła by brała stypendium. I z czego oni by żyli? :D

Z tego co ja kojarzę to 10% najlepszych miało stypendia...ale może się pozmieniało. Swego czasu bylo też że jak nie miałes poprawki ani jednej to jakieś tam miałeś zniżki, ale malo kto był takim szczęściarzem :D

A patrzyłes na forum wsizowskie? Czy istnieje? bo dawniej było owe forum i z niego człowiek sie dowiadywał.

Jeżeli nie ma zadzwoń do ich działu rekrutacji i oni na wszystko ci odpowiedzą. (tu masz opcje z kontaktami do nich: http://kandydaci.wsiz.rzeszow.pl/pl/oferta-rekrutacyjna/kontakt) .

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 521 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 750 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 560 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2015 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez abuk821 Nowicjusz (120 p.)

93,733 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,287 komentarzy

63,294 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...