• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Niska prędkość pobierania przez przeglądarkę

0 głosów
3,255 wizyt
pytanie zadane 8 marca 2017 w Sieci komputerowe, internet przez Avenue Użytkownik (940 p.)
Witam, mam specyficzny problem, który polega na tym, że gdy pobieram plik przez przeglądarkę to prędkość wacha się od 4kb-800kb/s, głównie jest to 50-150, czasami skacze do 500, potem spada do 50 i znów skacze do 500, ale głównie średnia prędkość to max 150 kb/s

Internet mam "DO" 10MB, minimalne łącze to 1024 kb/s, na speedtest prędkość pobierania to około 1Mb/s

Gdy pobieram plik np. z mega.co.nz to prędkość poibierania jest normalna, bo wynosi te 700-800 kb/s (nie chodzi mi  o prędkość, gdy plik już się pobierze XD)

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 9 marca 2017 przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,740 p.)
Prędkość internetu podaje się w "bitach, a nie jak myślisz w bajtach. 10 m(bitów) to jest ... uwaga ... koło 800kb/s ???? mogę się znacznie mylić, ale na pewno jest mniej, znacznie mniej. Nie masz problemu z internetem,
komentarz 9 marca 2017 przez Avenue Użytkownik (940 p.)
Chyba nie zrozumiałeś, wiem co to bit i bajt, ale problem polega na tym, że nieraz prędkość mojego pobierania to 5kb/s (wacha się od 5 do 50, czasami skoczy do 150 max), jeszcze rzadziej pobiera średnio z prędkością 150-400, czasami, ale to bardzo rzadko prędkość jest normalna, czyli te średnio 700-800 kb/s, ale czasami również spada z tego 800 kb/s do 5kb/s i leci znów do góry. Gdyby wszystko było ok to miałbym stałą prędkość, czyli 800kb/s, ale tak nie jest, bo jak napisałem wyżej w 80% plik o wadze 10mb pobiera mi się kilka/naście minut, bo prędkość to 50kb/s... Problem nie występuje gdy pobieram coś z mego.co.nz itd
komentarz 9 marca 2017 przez Mateusz Analityk Stary wyjadacz (13,740 p.)
W takim razie jak łączysz się przez wi-fi, albo masz wi-fi z rutera to ktoś ci może podbierać internet, W kali linux sprawdzasz to poleceniem airodump-ng wlan0.

Serwer z którego pobierasz nie wyrabia z wysyłaniem do ciebie plików, bo serwer jest zbyt słaby na dany przepust i jest po prostu przeciążony.

Serwer ma ograniczenie wysyłania plików.
komentarz 10 marca 2017 przez Avenue Użytkownik (940 p.)
Jest tak samo z wyłączonym wi-fi i jest tak, gdy pobieram z większości źródeł, czyli np. steam, losowy plik np. ss`y jakiegoś gracza cs, jakieś zdjęcie, nie ma wyjątków, zawsze prędkość to max 150kb/s
0 głosów
odpowiedź 9 marca 2017 przez Avenue Użytkownik (940 p.)
ref
komentarz 10 marca 2017 przez Avenue Użytkownik (940 p.)
ref

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 332 wizyt
pytanie zadane 6 stycznia 2018 w Sieci komputerowe, internet przez Duchuu Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 1,134 wizyt

93,733 zapytań

142,669 odpowiedzi

323,287 komentarzy

63,293 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...