• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

desktop java vs c#

VPS Starter Arubacloud
0 głosów
522 wizyt
pytanie zadane 24 lutego 2017 w C i C++ przez NeAst Obywatel (1,170 p.)
Cześć, co według was będzie lepszym rozwiązaniem do aplikacji desktopowych Java czy c#. Ciągnie mnie do Javy bo wieloplatformowość ale z drugiej stron do c# jest xmarin. Co byście wybrali ?

3 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 lutego 2017 przez FrozenShade Bywalec (2,680 p.)
wybrane 24 lutego 2017 przez NeAst

Najlepsza
Okienka to jakoś tak zawsze szybciej mi się w C# robiło, mimo, że ogólnie wolę Javę. Pamiętam, że Netbeansowy edytor do okienek był niezbyt wygodny, ale uprzedzam, że ostatnio używałem go dobre 3 lata temu. Może coś się zmieniło na lepsze, może powstały jakieś alternatywy.... Mimo wszystko zamiast szukać zawsze otwierałem VS i szybko klikałem co tam chciałem mieć na oknie.
0 głosów
odpowiedź 24 lutego 2017 przez spokojny Nałogowiec (28,630 p.)
Ale i tak najlepsze programy jakie mi się używa, szybkie przede wszystkim to te pisane w C++ i QT.
0 głosów
odpowiedź 15 maja 2017 przez Raoul Zahary Duke Nowicjusz (140 p.)
Należy sobie zadać pytanie co chce się tworzyć? Jak ktoś chce pisać proste gry 2D i 3D to C# i Unity. W tym można pisać gierki także, na Androida, Windows Mobile itp. Jak tylko na Androida to Java. Apliakcje na Windowsa to też C#.

Podobne pytania

–2 głosów
2 odpowiedzi 1,896 wizyt
pytanie zadane 7 listopada 2016 w Java przez kacper6909 Gaduła (3,040 p.)
0 głosów
6 odpowiedzi 4,911 wizyt
pytanie zadane 28 września 2016 w Java przez timati Bywalec (2,060 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 163 wizyt
pytanie zadane 29 marca 2019 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez mjca Nowicjusz (150 p.)

93,030 zapytań

141,992 odpowiedzi

321,294 komentarzy

62,376 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...