• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Programowanie iOS na Windows/Linux

VPS Starter Arubacloud
+2 głosów
5,135 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2015 w Inne języki przez WildEagle Obywatel (1,500 p.)

Witam!

Istnieje jakiś program do programowania appek iOS pod Windowsem lub Linuxem? Słyszałem, że trzeba mieć komputer MAC z programem Xcode (czy jakoś takcheeky). Jeśli to prawda to jest to ogromna bariera dla proramisty.sad Jeśli macie jakiś taki programik to piszcie, bo chciałem coś na iPhone podziałać, a do MAC-a nie mam i nie będę mieć dostępu.

Dziękuję i pozdrawiam!  

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 7 kwietnia 2015 przez prekam Użytkownik (520 p.)
wybrane 7 kwietnia 2015 przez WildEagle

Najlepsza
Witam,
Cieszę się, że interesujesz się aplikacjami mobilnymi. Wielka szkoda, że nie masz dostepu do Maca, oraz Xcodea, to naprawdę świetna frajda tworzyć aplikacje w tym środowisku i systemie. Ale do rzeczy, oczywiście najlepszą opcją w Twojej sytuacji będzie zastanowienie się czy na pewno nie masz możliwości zakupu Maca, wcale nie potrzeba jakichś kosmicznych nakładów finansowych, kolega ostatnio kupił dwuletniego Maca mini za 2tys, taki Mac w zupełności wystarcza do bezproblemowego tworzenia aplikacji, to nie Windows, że potrzeba najnowszy sprzęt by wszystko dobrze działało.
Druga opcją jest tak jak już poprzednik pisał wirtualizacja.
Trzecią jest skorzystanie z systemów do tworzenia cross-platformowych aplikacji zarówno na iOSa jak i Androida oraz WindowsPhonea, ja znam Xamarin oraz PhoneGap.

Powodzenia :)
0 głosów
odpowiedź 6 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
komentarz 6 kwietnia 2015 przez WildEagle Obywatel (1,500 p.)
Jeśli dobrze rozumiem tak czy siak trzeba mieć jakiś (maszyna wirtualna, chmura itp.) dostęp do systemu OSX i Xcode. To kiepsko...

Dzięki za odpowiedź!
komentarz 6 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Spoczko. Sorka jak Ci się nie przydało.

Podobne pytania

–4 głosów
4 odpowiedzi 481 wizyt
+1 głos
4 odpowiedzi 4,298 wizyt
pytanie zadane 21 maja 2015 w Inne języki przez plaski.pl Nowicjusz (130 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 416 wizyt

93,015 zapytań

141,976 odpowiedzi

321,271 komentarzy

62,358 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać tom 2 książki "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - będzie to około 650 stron wiedzy o ITsec (17 rozdziałów, 14 autorów, kolorowy druk).

Planowana premiera: 30.09.2024, zaś planowana wysyłka nastąpi w drugim tygodniu października 2024.

Warto preorderować, tym bardziej, iż mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy dodatkowe 15% zniżki! Dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za kod dla naszej Społeczności!

...