• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak rozdzielenie dźwięk na słuchawki/głośniki jednocześnie?

Cloud VPS
+1 głos
21,961 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2017 w Sprzęt komputerowy przez Slegnawierzchowcu Użytkownik (860 p.)

Mam podłączone głośniki z tyłu obudowy, na froncie obudowy mam słuchawki, zawsze dźwięk rozdzielał się, w słuchawkach i głośnikach było słychać równocześnie dźwięk. 

Wczoraj podłączyłem nowe słuchawki i coś się popsuło, dźwięk w głośnikach i słuchawkach nie jest nadawany naraz, tylko muszę zmieniać urządzenie domyślne w opcjach, żeby raz tutaj, raz tutaj działał. Orientuje się ktoś, jak to naprawić?

(patrz screen) wydaję mi się, że kiedyś miałem same głośniki i wtedy rozdzielał, teraz mi się dodały słuchawki i już nie jest tak kolorowo:/

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 stycznia 2017 przez Stami Gaduła (3,790 p.)

W sumie nie do końca działa, bo jak dmucham w mikrofon, to słychać w głośnikach i słuchawkach to. Jak to wyłączyć?;)

O ile się nie mylę to:

Dźwięk/nagrywanie/[mikrofon]/właściwości/nasłuchiwanie

i tam odznacz pole "Nasłuchuj urządzenia"

komentarz 24 stycznia 2017 przez Slegnawierzchowcu Użytkownik (860 p.)
Niestety, wyłączona jest ta opcja :/
0 głosów
odpowiedź 23 stycznia 2017 przez Slegnawierzchowcu Użytkownik (860 p.)

Już sobie poradziłem, męczyłem się ładnych pare godzin ale dałem radęblush

Może komuś to pomoże:

-Wszedłem w sterownik od karty dźwiękowej (via hd audio deck) --> advenced options --> odznaczyłem drugą opcję (independent headphone), pierwszą zaznaczyłem (redirected headphone).

-W ustawieniach zniknęły słuchawki, na głośnikach prawy myszki --> ustaw urządzenie jako domyślne. Działa:) 

komentarz 23 stycznia 2017 przez Slegnawierzchowcu Użytkownik (860 p.)
W sumie nie do końca działa, bo jak dmucham w mikrofon, to słychać w głośnikach i słuchawkach to. Jak to wyłączyć?;)
komentarz 25 stycznia 2017 przez Slegnawierzchowcu Użytkownik (860 p.)

Ok, działa. 

W panelu sterowania trzeba było wyciszyć dźwięk mikrofonu -->dźwięk -->odtwarzanie (nie w nagrywaniu-->mikrofon) --> głośniki -->właściwości -->poziomy -->front mic na minimum zmniejszyć. Mam nadzieję, że komuś się to przydasmiley

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 2,141 wizyt
+1 głos
1 odpowiedź 1,577 wizyt
+1 głos
3 odpowiedzi 4,283 wizyt

93,454 zapytań

142,449 odpowiedzi

322,718 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...