• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak wam się podoba moja gra? [ankieta]

Cloud VPS
+1 głos
604 wizyt
pytanie zadane 20 maja 2015 w C i C++ przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
edycja 21 maja 2015 przez katolik6

Zrobiłem grę z planszą 30x30 pól. Chodzi o to, aby ustawić 5 pionków w rzędzie, można też po skosie. Potem dodałem bota do trybu singleplyer, cofanie ruchów, podświetlanie rzędu i reset mapy. Daję Wam linka do wszystkich plików, w tym kodu źródłowego: https://drive.google.com/folderview?id=0B6BPM-RUt6m9fnEtWHJvcHk1bWVuRW5GOWNydGNGNmZyWTJnNlhtems5NGd3U05BSDAyXzQ&usp=sharing

Od razu mówię, że to mój pierwszy bot i sam go wymyśliłem, więc z przejrzystością kodu mogą być problemy :) No i jak w pytaniu: co o tym myślicie? Jestem otwarty na wszelkie pomysły, porady itp.

Możliwe odpowiedzi:
Słabo, poducz się (1 głos, 6%)
Może być, ale da się znacznie lepiej (4 głosów, 25%)
Nawet niezły, kilka rzeczy do poprawki (9 głosów, 56%)
Świetny! oby tak dalej! (2 głosów, 13%)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 21 maja 2015 przez Nasos Bywalec (2,730 p.)
Według mnie brakuje możliwości zmiany wymiarów planszy i ewentualnej chwili 'myślenia' bota dla lepszego efektu :) Ale mimo wszystko bardzo fajnie zrobione :)
komentarz 21 maja 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
Dzięki! Czas myślenia zrobię nawet teraz, ale plansza... trochę może mo to zająć :/ ten bot w każdym ifie ma sprawdzanie, czy nie będzie prubował odczytać Tagu nieistniejącego pola, a to zależy od wielkości planszy. ale też sprubuję. Btw, za mała, za duża, czy tak po prostu :)
komentarz 21 maja 2015 przez Nasos Bywalec (2,730 p.)
Jak dal mnie trochę za duża, ale to w sumie co kto woli :) Jeszcze możesz potem przerobić tą grę na coś typu reversi ;>
komentarz 21 maja 2015 przez katolik6 Dyskutant (8,140 p.)
To dobrze, byle nie za mała, chyba dam sobie spokój z modyfikowalną wielkością, za dużo roboty, za mało przydatne, spowolnienie bota już jest, wyłącza się je CheckBoxem za prawą krawędzią.

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 680 wizyt
pytanie zadane 16 lutego 2016 w Nasze projekty przez Daaa22 Dyskutant (8,250 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 331 wizyt
pytanie zadane 15 września 2019 w Offtop przez Artur Koniec Gaduła (3,680 p.)
+4 głosów
8 odpowiedzi 847 wizyt
pytanie zadane 5 maja 2016 w Sprawy forum przez Mar Cin Dyskutant (8,900 p.)

93,482 zapytań

142,415 odpowiedzi

322,762 komentarzy

62,895 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...