• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

C++ Kontrolka NumericUpDown

Ultraszybki serwer VPS NVMe BIZNES
0 głosów
44 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2017 w C i C++ przez Khaav15 Nowicjusz (220 p.)
Cześć. Jestem nowy na forum dlatego witam wszystkich. Zaczynam swoją przygodę z programowaniem.

Realizuje teraz mały projekcik zlecony przez prowadzącego i natknąłem się na problem z kontrolką NumericUpDown.
Mianowicie nie mogę przypisać do niej zmiennej która by przechowywała jej wartość w postaci całkowitej(int).

Macie możę jakiś pomysł jak to przypisać?.
komentarz 11 stycznia 2017 przez shead VIP (145,900 p.)
W jaki sposób probujesz to zrealizować?

Btw wypadałoby w treści pytania umieścić informację z jakiego frameworke'a korzystasz

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 stycznia 2017 przez shead VIP (145,900 p.)
komentarz 11 stycznia 2017 przez Khaav15 Nowicjusz (220 p.)
Chodzi o przypisanie wartości z kontrolki do zmiennej, a nie o przypisanie wartości domyślnej. Chyba że czegoś nie zauważyłem.
0 głosów
odpowiedź 11 stycznia 2017 przez Khaav15 Nowicjusz (220 p.)
edycja 11 stycznia 2017 przez Khaav15

Korzystam z Visual Studio 2013.
Probowalem przypisania poprzez a=Convert:Toint32(..)
Przypisanie wprost wartości

a=b

I jeszcze paru udziwnień których już nie pamietam (znalezione w internecie)

A metoda której teraz używam wygląda tak. 

int intmiesiac;
string intmiesiac2;
	String^ intmiesiac2 = numericUpDown1->Text;
	intmiesiac = System::Int32::Parse(intmiesiac2);


Ale wciąż coś tam nie gra. Wyświetla błąd różne typy modyfikatorów.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 49 wizyt
pytanie zadane 27 lutego 2017 w C# i .NET przez timetime Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 44 wizyt
pytanie zadane 21 kwietnia 2016 w C# i .NET przez jankustosz1 Stary wyjadacz (11,100 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 43 wizyt
pytanie zadane 3 października 2016 w C# i .NET przez Max78 Nowicjusz (140 p.)
Porady nie od parady
Publikując kody źródłowe korzystaj ze specjalnego bloczku koloryzującego składnię (przycisk z napisem code w edytorze).
Ciekawy innych porad? Odwiedź tę stronę!

44,173 zapytań

83,964 odpowiedzi

167,153 komentarzy

21,120 pasjonatów

Przeglądających: 292
Pasjonatów: 16 Gości: 276

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto dwie polecane książki warte uwagi. Pełną listę znajdziesz tutaj.

...