• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Czy dobrze wybierałem rozszerzenia

Aruba Cloud VPS - 50% taniej przez 3 miesiące!
+1 głos
513 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2015 w Offtop przez Marcin Woźniak Bywalec (2,120 p.)
Cześć !

Mam na imię Marcin Woźniak :-) Jestem uczniem 1LO. Miałem w tamtym tygodniu do wybory przedmioty rozszerzone. Chciałbym iść na kierunek związany z informatyką :-) Wybrałem Matematykę, Fizyka i Język angielski. Proszę o informację o kierunkach itd. (Interesuje się pisaniem stron, i systemy UNIX) przykładowe strony http://parafia.kleczew.pl , http://zwjd.pl , http://biegacze-kleczew.pl . Dziękuje za przeczytanie i pozdrawiam.

7 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez krecik1334 Maniak (58,390 p.)

Wybrałeś najlepszą opcję. Wbrew pozorom maturę z fizyki łatwiej dobrze zdać niż z informatyki. Matma jest potrzebna na każdą informatykę na studiach. Angielski też ci się przyda jako programista do kursów i dokumentacji. W pisaniu stron to cię może nie rozwinie, ale myślę, że to nie wymaga szkolnej wiedzy tylko wystarczy sama praktyka.

0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez toaspzoo Dyskutant (8,300 p.)
Przedmioty jak najbardziej słuszne. Natomiast masz jeszcze sporo czasu i wiele może się zmienić do czasu studiów :)
komentarz 4 kwietnia 2015 przez Marcin Woźniak Bywalec (2,120 p.)
Dziękuje Ci bardzo za komentarz :-) PS Fizyka mnie przeraża :/
komentarz 4 kwietnia 2015 przez toaspzoo Dyskutant (8,300 p.)
Ale za fizykę jest sporo, zdaje się, punktów :)
komentarz 4 kwietnia 2015 przez Marcin Chmiel Obywatel (1,330 p.)
Na kazdej uczelni jest inny przelicznik. Ale zwykle informatyka ma takim sam przelicznik co fizyka
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez niezalogowany
Nie bardzo rozumiem. Przedmiotu rozszerzone ? Do czego ? Info o jakich kierunkach chcesz otrzymać? Studiów ? Musisz sam się zacząć rozwijać jak mówi Mirosław - najlepiej metodą Slight Edge.
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Marcin Chmiel Obywatel (1,330 p.)
Tak wybrales dobrze, poniewaz te przedmioty brane sa pod uwage podczas rekrutacji na studia. Chodz matura z fizyki jest bardzo trudna. Osobiscie wybralbym informatyke rozszezona, poniewaz uczysz sie tego co bedzie Ci potem potrzebne i uwazam ze matura z informatyki jest duuuzoo prostsza od matury z fizyki. A podczas rekrutacji niestety licza sie procenty. Pozdro!
Ta ale mój nauczyciel informatyki jest bardzo wolny i napewno ona mnie nie nauczy :-)
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez slawek763 Użytkownik (940 p.)
Szczerze sam teraz kończe technikum elektroniczne i zastanawiam się nad informatyką, szczerze Ci powiem, że studia zazwyczaj nie są jakoś bardzo ukierunkowane, na informatyce zarówno będziesz mógł mieć zajęcia z programowania jak i również grafiki, z tego co wiem na kolejnych semestrach możesz sobie wybrać odpowiadające Ci specjalizacje. Pozdrawiam
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Dany Obywatel (1,370 p.)
Idealne kierunki jeśli chodzi o poziom twojej edukacji. Osobiście radzę ci próbować wszystkich gałęzi informatyki i po gdy będziesz czuł się z czegoś lepszy np. programowanie czy tez grafia a może robienie stron to już podczas szkoły skupieniu się na niej i szkoleniu się w niej .
Dziękuje bardzo za komentarz :-)

A z programowanie juz też trochę pracowałem http://zadaniapascal.cba.pl :-)
0 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2015 przez Miszo Bywalec (2,100 p.)

Jak chcerz się nauczyć programowania, to inforamtyka rozszerzona w liceum to najlepsze rozwiązanie. IMO

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 11,072 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2015 w Offtop przez goran. Użytkownik (930 p.)
+1 głos
3 odpowiedzi 301 wizyt
pytanie zadane 23 maja 2022 w PHP przez PiotrekPoznan Początkujący (250 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 245 wizyt
pytanie zadane 16 maja 2018 w Offtop przez Layoutowiec Mądrala (5,470 p.)

93,103 zapytań

142,077 odpowiedzi

321,562 komentarzy

62,445 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Wprowadzenie do ITsec, tom 1 Wprowadzenie do ITsec, tom 2

Można już zamawiać dwa tomy książek o ITsec pt. "Wprowadzenie do bezpieczeństwa IT" - mamy dla Was kod: pasja (użyjcie go w koszyku), dzięki któremu uzyskamy aż 15% zniżki! Dziękujemy ekipie Sekuraka za fajny rabat dla naszej Społeczności!

...