• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Powrót do przeszłości - Liceum

Cloud VPS
0 głosów
206 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2016 w Rozwój zawodowy, nauka, praca przez PitBull Nowicjusz (200 p.)
edycja 4 grudnia 2016 przez PitBull
Zaprzestałem naukę na szkole gimnazjalnej, postanowiłem w końcu zrobić liceum. Będę robić przez internet. Mimo, że szkoła dostarcza odpowiednie materiały wolę dla bezpieczeństwa zaopatrzyć się w dodatkowe materiały.

Jest kilka wydawnictw w Polsce, które tworzą stricte pod (m.in) liceum np. WSIP, OPERON. Program nauczania jest ten sam, treści inaczej przygotowane przez wydawnictwa. Czy jest sens, warto (nie chodzi o pieniądze, one są na naukę) kupić podręczniki/zbiory zadań dla jednego przedmiotu z 2-3 wydawnictw? Myślę, że nie, jednak wolę się upewnić. Ewentualnie jako rozwiązanie widziałbym zakup podręczników i innych z danego wydawnictwa, zaś jako ewentualne uzupełnienie wiedzy' zainteresowania tematem coś bardziej wyszukanego (np. PWN, etc,.)

EDIT: inna możliwość to, znalezienie odpowiednich materiałów opisujących wymagania względem ucznia dla kas 1-3 Liceum i realizowanie tego programu z własnych materiałów.. Jakieś sugestie, czy to głupi pomysł?

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 5 stycznia 2017 przez Tom_Ja Dyskutant (7,970 p.)
Na stronie CKE są wszystkie informatory, zbiory zadań i akrkusze.

Ponadto jeśli chodzi o matmę rozszerzoną, polecam Nowej Ery - zadania o bardzo wysokim poziomie trudności (ale to tylko lepiej).

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 1,262 wizyt
+2 głosów
5 odpowiedzi 1,329 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 584 wizyt

93,482 zapytań

142,414 odpowiedzi

322,761 komentarzy

62,894 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...