• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

laptop na studia informatyczne( 1 rok)

42 Warsaw Coding Academy
0 głosów
655 wizyt
pytanie zadane 29 sierpnia 2016 w Sprzęt komputerowy przez kasia66225 Nowicjusz (120 p.)
Hej, od października wybieram sie na studia informatyczne we Wrocku. W domu mam jednego starego laptopa i chciałabym kupic sobie coś lepszego.  Stąd moje pytanie: czy warto inwestowac ok 4 tys. w laptopa na sam start czy lepiej kupic coś tańszego, a potem pod koniec coś lepszego? Przyznam się, że niewile ogarniam jeśli chodzi o funkcje i byłabym wdzięczna gdyby ktoś mógł podrzucic mi kilka modeli żebym miała wybór oraz to na co powinnam zwracac uwagę przy kupnie :) i jeśli to coś pomoże to aktualnie mam della i jestem bardzo zadowolona więc chętnie kupie drugiego i nie jestem przekonana do stacjonarnych bo uważam je za niewygodne :D
1
komentarz 29 sierpnia 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Do 2.5 tys. Kupisz odpowiedni sprzęt. Głównie to raczej tak aby odpalić maszynę wirtualna z systemem. Za 4 tys. To jeżeli lubisz grać w gry :>

1 odpowiedź

+3 głosów
odpowiedź 29 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

a potem pod koniec coś lepszego?

A po co pod koniec coś lepszego? Po studiach będziesz przeprowadzała prostą symulację wielkiego wybuchu? ;)

jeśli to coś pomoże to aktualnie mam della i jestem bardzo zadowolona więc chętnie kupie drugiego

Nie rozumiem. W jakim celu drugi skoro z tego Della, jak mówisz, jesteś zadowolona?

nie jestem przekonana do stacjonarnych bo uważam je za niewygodne :D

Ale komputery stacjonarne nie są po to aby z nimi wychodzić do miasta, czy pójść z nimi do WC. Na prawdę nie ogarniam więc jak komputer stacjonarny może być nie wygodny...

komentarz 29 sierpnia 2016 przez kasia66225 Nowicjusz (120 p.)
edycja 29 sierpnia 2016 przez kasia66225
-Na początek coś słabszego, a potem jakiś komputer o lepszych parametrach

-Bo ten Dell jest juz stary, nie sprawiał mi nigdy problemów a nie mogę go wziac ze sobą bo zostaje w domu

-Na uczelnie stacjonarnego nie wezmę, a jeśli będę miała jakąs przerwę między zajęciami na laptopie zawsze będę mogła popracowac
komentarz 29 sierpnia 2016 przez amiluke Obywatel (1,120 p.)
wziąć a nie wziąść
komentarz 29 sierpnia 2016 przez kasia66225 Nowicjusz (120 p.)
dzięki xd od zawsze słabo u mnie z ortografią :)

Podobne pytania

0 głosów
4 odpowiedzi 722 wizyt
+6 głosów
4 odpowiedzi 10,411 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 710 wizyt
pytanie zadane 24 lipca 2021 w C i C++ przez Ktopytaniebłądzi Nowicjusz (180 p.)

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,535 komentarzy

62,737 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...