• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

html niedziala pomocy dobiero zaczynam

Object Storage Arubacloud
–6 głosów
182 wizyt
pytanie zadane 17 sierpnia 2016 w HTML i CSS przez bartekv13 Nowicjusz (120 p.)
zmienione kategorie 17 sierpnia 2016 przez HaKIM

witam na stepie chciałbym napisać ze nie czytam hejtu,ale teraz do zeczy, programowanie zaczolem dosyć niedawno teraz jestem na etapie html i niestety tu pojawia się problem ponieważ po uzyciu tego kodu(uwaga dlugi!)
 

<!DOCTYPE HTML>
<html LANG="PL">
<head>
 <meta charset="utf-8"/>
 <title>Najlepsze gry!</title>
 <meta name="description" content="Spis moich ulubionych filmów"
 <meta name="keywords" content="Serwis prezentuje top 5 najpopularniejszych gier komputerowych"/>
 <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1"/>
 <style>
 #container
 {
   widh:1000px;
   margine-left:auto;
   margine-right:auto;
 }
 #logo{
 background-color:black;
 color: white;
 text-align:center;
 padding:15px;
 }
 #nav
 }
 float:left;
 bockground-color:lighgray;
 widh:120px;
 min-height:620px
 padding:10px
 }
 #content
 {float:left;
 float:left;
  padding:20px;
  widh:600px;
 }
 #ad
 {float:left;
  widh:160px;
  min-hieght:620px;
  padding:10px;
  background-color:lightgray;
 }
 #footer
 {clear:both;
  background-color:black
  color:white;
  text-align:center
  padding:20px;
  }
 </style>
 </head>
<body>
  <div id "container">
    <div id="logo">
      <hi>Najlepsze gry</h1>
    </div>
  <div id="nav">
  </div>
  Alan Wake<br/>
  Until Dawn<br/>
  Hearthstone<br/>
  </div>
  <div id="content">
    Alan Wake – gra komputerowa wydana przez Remedy Entertainment, twórców serii Max Payne. Alan Wake został nazwany psychologicznym dreszczowcem akcji. Wydawcą gry jest Microsoft Game Studios. Gra ukazała się na konsolę Xbox 360 14 maja 2010 roku w Europie i 18 maja 2010 w Ameryce Północnej.

    Początkowo miała ukazać się także na komputery osobiste, ale prace nad tą wersją zostały wstrzymane. Jednak w grudniu 2011 roku studio Remedy zapowiedziało, że jej premiera nastąpi w lutym 2012 roku.
    Premiera wersji na Microsoft Windows miała miejsce 16 lutego 2012 roku na platformie Steam. Zawiera ona dodatki DLC The Signal i The Writer[5]. 17 lutego 2012 roku firma CD Projekt ogłosiła, że gra trafiała do ich planu wydawniczego i pojawi się w sklepach w pełnej polskiej wersji językowej (z dubbingiem) 30 marca 2012 roku[7], jednak premiera nie odbyła się. Ostatecznie gra została wydana przez firmę Cenega 11 maja 2012 roku w wersji z polskimi napisami[8].
  </div>
  <div id="ad">
    <img src="beznazwy.jpg"/>
  </div>
  <div id="footer">
    Najlepsze gry-top 3 &copy; Wszelkie prawa zastrzeżone
  </div>
</body>
</html>

KOD WSTAWIAMY W SPECJALNYCH BLOCZKACH: {...} code
strona zamiast wygladac jak na filmie czyli obok siebie i tym podobne wygląda tak:

https://drive.google.com/file/d/0B6f1M3ls7XKAY1J4ci1ubXdYTlk/view?usp=sharing

dlaczego pisze to tu? ponieważ możliwe ze niemoge czegos zobaczyć jakiegoś błędu a jak wiadomo doświadczeni programiści szybko go znajda wiec będę wiedział jaki błąd popełniłem i niepopełnie go w przyszłości.dodatkowa sprawa to ze mam windows 10 wiec niemam tu internet explorera tylko Microsoft edge ale to chyba niesprawia problemu. (Dobiero zaczynam htmla wiec niedziwcie się ze popelnilem jakiś banalny błąd)

z góry dziękuje za przeczytanie :)

pozdrawiam

komentarz 17 sierpnia 2016 przez xmentor Nałogowiec (49,520 p.)
  • Nie zamknąłeś jednej mety: <meta name="description"
  • <div id "container"> -> <div id="container">
  • <hi>Najlepsze gry</h1> co to za HI?
  • Alan Wake<br/>
    Until Dawn<br/>
    Hearthstone<br/>

    Te ala menu masz poza divem o id "nav"

  • Cały kontener zamykasz tuż za tym menu, a wydaje mi się, że zamknięcie diva od id "container" powinno być na końcu.

komentarz 17 sierpnia 2016 przez bartekv13 Nowicjusz (120 p.)
dziękuje za pomoc,dopiero zaczynam wiec mowie moge popelniac jakies banalne bledy :(
komentarz 17 sierpnia 2016 przez Eimens Maniak (69,240 p.)
najpierw to się poucz a dopiero potem zaczynaj coś pisać, i dopasuj środowisko bo w notatniku dużo nie porobisz...
1
komentarz 17 sierpnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)

Zadanie domowe ->

zacząłem
rzeczy
dopiero

Kod umieszczaj w specjalnym bloczku.

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2016 przez Barttyyy Gaduła (4,680 p.)

1. Jeżeli ktoś ci zwraca uwagę na błędy ortograficzne to nie hejt.

2. Używaj bloczków do wstawiania kodu.

3.

strona zamiast wygladac jak na filmie

 

Nie wiemy jak wygląda na filmie bo żadnego filmu nie podałeś 

komentarz 17 sierpnia 2016 przez Barttyyy Gaduła (4,680 p.)

Z tego co już widzę, to powinieneś się bardziej skupić przy pisaniu

 #nav
 }
 float:left;
 bockground-color:lighgray;
 widh:120px;
 min-height:620px
 padding:10px
 }

to jest dobrze: 

 #nav{
 float:left;
 background-color:lightgray;
 width:120px;
 min-height:620px;
 padding:10px;
 }
#footer{
  clear:both;
  background-color:black;
  color:white;
  text-align:center;
  padding:20px;
}

 

0 głosów
odpowiedź 17 sierpnia 2016 przez matemika Obywatel (1,550 p.)
a rozumiesz wszytko co w tym kodzie jest napisane?

i jakiego filmu?

PS. zrób edycję postu i wklej kod zgodnie z regulaminem. Zobacz jak inni to robią.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 759 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 1,435 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 476 wizyt
pytanie zadane 5 listopada 2015 w HTML i CSS przez Headhunter Gaduła (4,450 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...