• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

+ i - korzystania z hostingu na stronie cba.pl

Cloud VPS
–1 głos
1,684 wizyt
pytanie zadane 3 sierpnia 2016 w Hostingi, domeny, usługi przez james30k Bywalec (2,260 p.)
Tak jak w pytaniu bardzo chciałbym poznać wasze opinię :)

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 sierpnia 2016 przez Barttyyy Gaduła (4,680 p.)
Poszukaj na forum o hostingach, niedawno był ten temat poruszany, poza tym większość ci powie, że nie opłaca się brać żadnego darmowego hostingu.
0 głosów
odpowiedź 3 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
Dość ważnym pytaniem jest czy chodzi Ci o hosting płatny czy darmowy bo cba.pl oferuje i taki i taki.

A moim zdaniem nie jest to hosting godny polecenia, ani jako płatny ani jako darmowy. Niektóre ograniczenia (np. do jednej bazy danych) są śmieszne. Support z tego co słyszałem też leży, a nic pozytywnego nigdy nie słyszałem (oprócz tego że jest darmowy). Osobiście żadnej strony bym tam nie postawił.
komentarz 3 sierpnia 2016 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)
A możesz tam mieć Node.js?
komentarz 3 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
Na Hekko? W standardowym pakiecie na pewno node.js nie ma, gdybym zapytał czy jest taka możliwość to nie wiem co by odpowiedzieli, nigdy nie pytałem bo nie było mi potrzebne.
komentarz 5 sierpnia 2016 przez Ehlert Ekspert (215,050 p.)
Czyli zostaje przy mydevil
komentarz 5 sierpnia 2016 przez Arkadiusz Waluk Ekspert (290,310 p.)
Zależy kto czego potrzebuje. Jak ktoś nie korzysta z node.js i chce mały podstawowy pakiet za niska cenę to wejdzie na mydevil i się rozczaruje - bo jeśli dobrze patrzę na ofertę to najtańszy hosting kosztuje 150 zł za rok. A na Hekko najtańszy pakiet można kupić już za 49,99 zł/rok.
1
komentarz 5 sierpnia 2016 przez adas94 Nałogowiec (29,200 p.)
Na hekko nie ma możliwości instalacji node.js na hostingu.
0 głosów
odpowiedź 3 sierpnia 2016 przez Boby Obywatel (1,110 p.)
Od siebie polecę hosting linehost.pl. Ceny za serwer www śmiesznie mały. Za 4 zł mam serwer na miesiąc z 1gb pamięci co całkowicie wystarczy.
komentarz 5 sierpnia 2016 przez james30k Bywalec (2,260 p.)
Jest jeszcze tutaj opcja 1.99zł/1 miesiąc 500mb, i tutaj pytanie czy 500mb na strone to jest aż tak mało?
0 głosów
odpowiedź 5 sierpnia 2016 przez Piotr Lis Obywatel (1,310 p.)

Witam,

Jeśli o to chodzi to zależy czy chcesz wybrać płatny czy za darmo. Z doświadczenia wiem, że płatny działa naprawdę przyjemnie. Jeśli natomiast chodzi o darmowy to jak się pewnie domyślasz jest pełno reklam i to nie zbyt "atrakcyjnych", ponieważ większość z nich są z serii "czyszczenia jelit" i mogą zasłaniać napisy na stronie. Jednak, jeśli zamierzasz używać wyłącznie w celach hobbystycznych i rozwijania siebie darmowy spokojnie zaspokoi Twoje potrzeby wink.

komentarz 5 sierpnia 2016 przez Piotr Lis Obywatel (1,310 p.)

Jednak pamiętaj o tym, że tyle ile jest osób interesujących się tematem tyle opinii nie zawsze ze sobą zgodnych. Proponuje Ci wybrać samemu i po prostu samemu wyrobić sobie zdanie na owy temat wink.

Podobne pytania

+1 głos
4 odpowiedzi 1,467 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 514 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2017 w PHP przez marcin99b Szeryf (84,410 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 1,099 wizyt
pytanie zadane 24 maja 2023 w PHP przez szoopa Nowicjusz (190 p.)

93,460 zapytań

142,454 odpowiedzi

322,724 komentarzy

62,837 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Kursy INF.02 i INF.03
...