• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Opensource web server. Apache2 vs. Nginx? [ankieta]

0 głosów
371 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2015 w Systemy operacyjne, programy przez SyntaxError Pasjonat (17,170 p.)
Który darmowy serwer www (dla linux-a) jest wg. Was lepszy i pod jakim względem? Co jest zaletą, a co wadą każdego z nich? Do jakich celów wykorzystywać jeden, a do jakich drugi? Chciałbym poznać wasze opinie. :) Najlepiej gdyby to były opinie osób, które miały styczność z obydwoma. Ja miałem i uważam, że apache jest lepszy. Przynajmniej do moich celów. Po prostu jest łatwiejszy w konfiguracji, mimo że jest cięższy. Z drugiej strony jednak nginx świetnie nadaje się na słabsze maszyny, na których nie ma dużo ram-u. W dodatku ponoć lepiej dogaduje się z nodeJS, ale to dopiero testuje znajomy, więc nie wiem jak jest. A Wy co uważacie?
Możliwe odpowiedzi:
Apache2 (7 głosów, 58%)
Nginx (5 głosów, 42%)

1 odpowiedź

0 głosów
odpowiedź 30 kwietnia 2015 przez HaKIM Szeryf (87,590 p.)
Mam nadzieje że to rozwiąże problem.

http://www.wikivs.com/wiki/apache_vs_nginx.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 511 wizyt
pytanie zadane 8 grudnia 2017 w Systemy operacyjne, programy przez Paweł123 Nałogowiec (33,540 p.)
–1 głos
2 odpowiedzi 727 wizyt
pytanie zadane 23 marca 2020 w Systemy operacyjne, programy przez michal_php Stary wyjadacz (13,700 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 237 wizyt

93,759 zapytań

142,716 odpowiedzi

323,364 komentarzy

63,357 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

Twierdza Linux. Bezpieczeństwo dla dociekliwych

Aby uzyskać rabat -10%, użyjcie kodu pasja-linux, wpisując go w specjalne pole w koszyku.

...