• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

huawei p8 lite - problem z dotykiem

42 Warsaw Coding Academy
+2 głosów
14,322 wizyt
pytanie zadane 24 czerwca 2016 w Urządzenia mobilne przez olsześ Gaduła (3,080 p.)

Witam, mam problem z dotykiem Huawei p8 lite, ale od początku.

Był była zbita szybka, oraz pogięta trochę ramka, przez co zamówiłem i wymieniłem cały wyświetlacz. Wszystko było ok przez kilkanaście min. Nagle dotyk zaczął wariować, tak jak by ktoś go poza mną dotykał, co uwieczniłem na filmiku: goo.gl/AZ6jrt 

Rozebrałem go, wyczyściłem styki i złożyłem - problem nie zniknął. Co ciekawe, on nie jest cały czas, lecz pojawia się co jakiś nieokreślony czas i po restarcie telefonu znika. 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 24 czerwca 2016 przez Dash Nałogowiec (29,650 p.)
Skoro dopiero po wymianie wyświetlacza, wina ewidentnie leży albo w złej jakości wyświetlaczu, albo niełączących stykach. Na pewno dobrze je wyczyściłeś? Może spróbuj IPA czy innym co je ładnie odtłuści. Wyświetlacz z pewnego źródła? W ostateczności polecam udać się do egzorcysty.

@Edit, wybacz, dopiero doczytałem że zbita szybka była, ergo, może coś od uderzenia się w środku pomerdało. W takiej sytuacji wybacz, ale moja odpowiedź jest bezużyteczna.
komentarz 24 czerwca 2016 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
co do wyświetlacza, to nie był on z pewnego źródła- allegro, jedna z tańszych aukcji, ale  ponoć oryginalny :)
komentarz 10 czerwca 2017 przez Piotr Śledź Nowicjusz (220 p.)
Kupiłem go w punkcie z używanymi telefonami, dzięki bogu mam gwarancje jescze
0 głosów
odpowiedź 6 października 2016 przez Mowmitato Nowicjusz (140 p.)
Mam dokladnie ten sam problem po wymianie wyświetlacza w p8 lite. U mnie myślę że powodem nie jest uszkodzenie od uderzenia bo po zbiciu szybki przez jakiś czas używałem telefonu bez wymiany i nic takiego sie nie działo. Efekty są identyczne jak na twoim filmiku. Poradziłeś sobie z tym jakoś?
komentarz 6 października 2016 przez olsześ Gaduła (3,080 p.)
Tak, okazało się, że winę ponosił zakupiony przeze mnie wyświetlacz. Zgłosiłem reklamację wyświetlacza, przysłali mi nowy i problem zniknął.
komentarz 7 października 2016 przez Mowmitato Nowicjusz (140 p.)
Dzięki - też spróbuje reklamować.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 2,848 wizyt
pytanie zadane 10 czerwca 2017 w Urządzenia mobilne przez Piotr Śledź Nowicjusz (220 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 293 wizyt
pytanie zadane 26 maja 2018 w Urządzenia mobilne przez zkkf56 Dyskutant (8,710 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 78 wizyt

93,379 zapytań

142,380 odpowiedzi

322,533 komentarzy

62,734 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
...