• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

cmake source code

Object Storage Arubacloud
0 głosów
256 wizyt
pytanie zadane 6 kwietnia 2016 w C i C++ przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Co oznacza to "Where is source code" w cmake? Chodzi o include czy ogólnie o cały plik biblioteki?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 6 kwietnia 2016 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
To folder, w którym znajduje się główny plik CMakeLists.txt dla projektu.
komentarz 6 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
Mam też problem. Czy jak daję ścieżkę do pliku z tym CMakeLists.txt a następnie do folderu build to powinno wywalać ten błąd?
komentarz 6 kwietnia 2016 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)

ten błąd?

jaki błąd? Screenshot?

komentarz 6 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)

Could NOT find PkgConfig (missing: PKG_CONFIG_EXECUTABLE)

 

Building a non-boost version of Assimp.

Looking for ZLIB...

Could NOT find PkgConfig (missing: PKG_CONFIG_EXECUTABLE)

Could not locate ZLIB

compiling zlib from souces

CMake Warning (dev) at contrib/zlib/CMakeLists.txt:4 (project):
Policy CMP0048 is not set: project() command manages VERSION variables.
Run "cmake --help-policy CMP0048" for policy details. Use the cmake_policy
command to set the policy and suppress this warning.

The following variable(s) would be set to empty:

PROJECT_VERSION
This warning is for project developers. Use -Wno-dev to suppress it.

Looking for DirectX...

DirectX_PREFIX_PATH changed.

Could not locate DirectX

CMake Error at cmake-modules/FindPkgMacros.cmake:110 (message):
Required library DirectX not found! Install the library (including dev
packages) and try again. If the library is already installed, set the
missing variables manually in cmake.
Call Stack (most recent call first):
cmake-modules/FindDirectX.cmake:67 (findpkg_finish)
tools/assimp_view/CMakeLists.txt:3 (FIND_PACKAGE)

 

Configuring incomplete, errors occurred!

See also "C:/Libraries/assimp-3.1.1-win-binaries/build/CMakeFiles/CMakeOutput.log".

See also "C:/Libraries/assimp-3.1.1-win-binaries/build/CMakeFiles/CMakeError.log".

komentarz 6 kwietnia 2016 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
Coś zrobiłeś źle. Przeczytaj plik INSTALL i dokumentację projektu.
–1 głos
odpowiedź 6 kwietnia 2016 przez niezalogowany
Zgaduję że chodzi o kod, który chcesz skompilować, ale ciężko mi powiedzieć bo to zdanie wygląda mi na zupełnie wyrwane z kontekstu i nie do końca wiem o co chodzi.
komentarz 6 kwietnia 2016 przez adrian17 Ekspert (344,860 p.)
"Where is the source code" to nazwa pierwszego pola wyboru pliku w CMake GUI. Pytanie celne, jeśli akurat się to skojarzy.

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 192 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2023 w Python przez Mixteraks Początkujący (360 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 286 wizyt
pytanie zadane 30 października 2021 w C i C++ przez Kabuuz Bywalec (2,820 p.)
0 głosów
0 odpowiedzi 456 wizyt
pytanie zadane 29 lipca 2021 w C i C++ przez wokiap Nowicjusz (240 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...