• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c++ usuwanie poprzedniego znaku jak?

Object Storage Arubacloud
+2 głosów
1,824 wizyt
pytanie zadane 4 kwietnia 2016 w C i C++ przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)

witam chciałbym żeby ten myślnik był tak jakby strzałą i żeby znikały te poprzednia a teraz mam tylko że jest linia ciągła czyli takie coś ------------------------------------------------ a chciałbym żeby był tylko jeden myślnik od poczatku linijki od końca

#include <iostream>
#include <windows.h>



using namespace std;



int main()
{
  
   for(int i=0;i<50;i++)
   {


   cout<<"-";
   Sleep(100);


   }




    return 0;
}

 

4 odpowiedzi

+3 głosów
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez jpacanowski VIP (101,940 p.)
cout << "\b";
+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Nic nie rozumiem. Napisz jaśniej i postaram się pomóc. ( Najlepiej po napisaniu przeczytaj to co przed chwilą napisałeś xd )

 

Chciałeś żeby była przesuwająca się strzałka ?
komentarz 4 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
chyba chodzi o coś w rodzaju snake. Jak 1 się pojawia to drugi znika
komentarz 4 kwietnia 2016 przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)
Tak przesuwając się strzałka od początku linii do końca
komentarz 5 kwietnia 2016 przez veryhotshark Obywatel (1,620 p.)
TaK tylko żeby był taki myslnik od początku linii i co pół sekundy na prawo się poruszał
komentarz 5 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)

To musisz zrobić coś takiego: 

std::cout << " ";

i zapętlić, po pętli rysujesz strzałkę

+1 głos
odpowiedź 4 kwietnia 2016 przez criss Mędrzec (172,590 p.)
Zamiast "usuwać poprzedni znak" wypisuj co raz wieksza ilosc spacji i po nich myślnik, a przed kazdym wypisaniem czyść ekran.
komentarz 5 kwietnia 2016 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
Oprócz tego można jeszcze ustawiać kursor na wybranej pozycji ale to chyba bardziej pracochłonne rozwiązanie bo trzeba się naliczyć
+1 głos
odpowiedź 5 kwietnia 2016 przez maly Nałogowiec (37,190 p.)
#include <iomanip>

// znak \r cofa kursor do poczatku linii
// std::setfill ustawia znak wypelnienia
// std::setw ustawi kursor w odpowiedniej pozycji w linii

std::cout << '\r' << std::setfill(' ') << std::setw (i) << '-';

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 250 wizyt
pytanie zadane 16 grudnia 2018 w C i C++ przez kewin_kotowski Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 143 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 102 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2015 w C i C++ przez konrad99 Gaduła (4,090 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,965 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...