• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Prosty program potrzebny do badania %

Object Storage Arubacloud
0 głosów
158 wizyt
pytanie zadane 3 kwietnia 2016 w C i C++ przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)
Cześć. Na potrzeby filmu na yt potrzebuję programu w którym są:

2 przyciski : A/B

jak przycisne a to do A dodaje wartosc 1, jak b to b+1. i tak do min 100.

Jako iż w c++ nie jestem obeznany to piszę tutaj bo potrzebuję takiego prostego czegoś

4 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2016 przez Bondrusiek Maniak (61,370 p.)
Jakiego typu ma być to aplikacja: konsolowa czy graficzna. Wydaje mi się, że lepszym pomysłem byłaby graficzna i polecam Qt bądź WinApi.
komentarz 3 kwietnia 2016 przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)
raczej graficznym. Włączam podczas filmu, wciskam 1, dodaje mi do 1 +1. Wciskam 2, dodaje mi do 2 +1  i tak dalej
komentarz 3 kwietnia 2016 przez niezalogowany
WinAPI? Naprawdę? Nikt dzisiaj nie robi aplikacji okienkowych za pomocą WinAPI.
komentarz 3 kwietnia 2016 przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)
potrzebuje czegoś bardzo prostego, dobry informatyk ejst w stanie pewnie w ciagu max 5minut takie coś napisać, a że ja się na tym nieznam to niestety zwracam się do was
0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2016 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)

2 przyciski : A/B

Żeby w C++ zrobić przyciski, to z tego co wiem, przyda Ci się biblioteka Qt. 

 

jak przycisne a to do A dodaje wartosc 1, jak b to b+1. i tak do min 100.

A czym ma być na początku A lub B? Sam je chcesz wprowadzać, czy mają mieć jakaś przypisaną wartość początkową? 

Jako iż w c++ nie jestem obeznany to piszę tutaj bo potrzebuję takiego prostego czegoś

A musi być koniecznie w C++? Jeśli na potrzeby prezentacji, która nie jest związana z konkretnym językiem programowania, to szybciej będzie to zrobić w HTML + JavaScript (przyciski i logika), a jeśli ma być ładnie, to również CSS.

0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2016 przez notabigthreat Mądrala (7,060 p.)
Yyy, wystarczy edytor tekstu? Plik tekstowy z dwoma wierszami, na początku pustymi. Jeśli chcesz zwiększyć A, dopisujesz jakiś znak do pierwszej linii, B – do drugiej. Liczenie sprowadza się do przestawienia kursora na koniec wiersza i odczytanie numeru kolumny kursora.
komentarz 3 kwietnia 2016 przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)
można i tak, ale to bardziej jako licznik wygranych na A/B.

a co do htmla + javascript to niestety ogarniam średnio htmla, ale za js jeszcze się nie brałem :/
0 głosów
odpowiedź 3 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)

chodzi ci o coś takiego? 

if(pressA())
{
    a += 1;
}
else if(pressB())
{
    b += 1;
}
if(b < 100)
{
    b = 100;
}
if(a < 100)
{
    a = 100;
}

 

komentarz 3 kwietnia 2016 przez Kuba Bielawski Obywatel (1,760 p.)
if(b < 100)

{

    b = 100;

}

if(a < 100)

{

    a = 100;

}

tego zapisu nie rozumiem, do czego to?
komentarz 3 kwietnia 2016 przez Avernis Nałogowiec (27,400 p.)
napisałeś że minimum 100 więc jest to if do zamieniania na 100
komentarz 3 kwietnia 2016 przez Blacha Mądrala (5,960 p.)
Avernis, bezlitośnie robi dokładnie to o co proszą, jak w programowaniu ;)

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 140 wizyt
pytanie zadane 10 kwietnia 2019 w HTML i CSS przez frederrer Użytkownik (740 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 131 wizyt
pytanie zadane 15 sierpnia 2020 w C i C++ przez FaloY Bywalec (2,180 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 193 wizyt
pytanie zadane 27 listopada 2019 w Bezpieczeństwo, hacking przez Proth Początkujący (310 p.)

92,618 zapytań

141,467 odpowiedzi

319,785 komentarzy

62,001 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...