• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed If, który sprawdza czy wpisana dana przez użytkownika zawiera @

Object Storage Arubacloud
0 głosów
288 wizyt
pytanie zadane 13 marca 2016 w PHP przez niezalogowany
zamknięte 20 listopada 2016
Witam

jaki warunek należy wpisać, aby sprawdził on czy wpisany e'mail przez użytkownika zawiera znak @.

Pozdrawiam, BS
komentarz zamknięcia: brak

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 marca 2016 przez Frendom Pasjonat (18,900 p.)
wybrane 13 marca 2016
 
Najlepsza
A moze uzyj po prostu input type="email" ?
komentarz 13 marca 2016 przez niezalogowany
edycja 29 maja 2016
Nie wiedziałem, że jest w ogóle takie coś. Co się stanie jak nie zostanie wpisany poprawnie e-mail?
komentarz 13 marca 2016 przez Frendom Pasjonat (18,900 p.)
jezeli w tym polu nie zostanie umieszczona @, to przegladarka automatycznie wyswietli blad o niepoprawnym emailu
komentarz 13 marca 2016 przez niezalogowany
Ok, dzięki ;)
1
komentarz 13 marca 2016 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Zwracam uwagę, że takie coś to tylko kosmetyczne zabezpieczenie w przeglądarce. Należy p po stronie serwera użyć też filtrów..
0 głosów
odpowiedź 13 marca 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Chodzi Ci o funkcję, która sprawdzi czy e-mail jest prawidłowy? (Czy jest @, jest domena, e-mail...)
komentarz 13 marca 2016 przez niezalogowany
Żeby sprawdziło czy jest domena i @, no czyli, czy mail jest poprawny, dokładnie jak mówiłeś.
komentarz 13 marca 2016 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
edycja 13 marca 2016 przez Mateusz11

To będzie taki kod:

		$email = $_POST['email'];
		$email_juz_sprawdzony = filter_var($email, FILTER_SANITIZE_EMAIL);
		
		if ((filter_var($email_juz_sprawdzony, FILTER_VALIDATE_EMAIL)==false) || ($email_juz_sprawdzony!=$email))
		{
			$_SESSION['e_email']="Podaj poprawny adres e-mail!";
		}

            else

{

echo 'Adres e-mail jest poprawny!;'

}

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 250 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 327 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 363 wizyt
pytanie zadane 29 września 2020 w Inne języki przez poldeeek Mądrala (5,980 p.)

92,620 zapytań

141,474 odpowiedzi

319,815 komentarzy

62,005 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...