• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Problem komputerowy (gasnący monitor)

VMware Cloud PRO - przenieś swoją infrastrukturę IT do chmury
+1 głos
581 wizyt
pytanie zadane 1 marca 2016 w Sprzęt komputerowy przez Scyzio Użytkownik (740 p.)
Cześć od dawna borykam się z problemem komputerowym ,którego nie jestem w stanie rozwiązać. Otóż ,gdy komputer długo chodzi lub jest mocno obciążony po jakimś czasie wyłącza się monitor ,a komputer dalej działa.Na monitorze wyświetla się napis no signal i tyle. U kolegi sprawdzałem to komputer chodził znacznie ,znacznie dłużej (około 30min przy obciążeniu i wywala, gdzie u mnie wywala po 2min).

Nie jest to wina:

- Monitora (sprawdzałem na 3)

- kabli od monitora

- karty graficznej (podłączałem kolegi)

- systemu (2 formaty)

-sterowników (kilka razy próbowałem instalować najnowsze)

-temperatury w normie sprawdzałem 2 programami (HWMonitor i OCCT)

Z góry dziękuje :)

5 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 1 marca 2016 przez Matheyas Obywatel (1,520 p.)
U Ciebie wywala i u kolegi - proste... jest to wina monitora, nic innego nie pozostaje.

Jeżeli nadal będziesz się upierał że to nie wina monitora hmmm... sprawdź wygaszacz ekranu, ewentualnie tryb eko :) Może kolega ma ustawione na 30 min. :)
komentarz 30 marca 2016 przez marko Nałogowiec (29,150 p.)
Jako uzupełnienie.Weź sprawny monitor od kumpla i podłącz do swojego kompa,zdiagnozujesz problem.Stawiam jednak na to,że masz na uszkodzony monitor.Jeśli to potwierdzisz,sprawdź elektronikę monitora(kondensatory elektrolityczne)bywają napuchnięte i tracą swoje parametry.Jeśli nigdy tego nie robiłeś,oddaj do serwisu.
+1 głos
odpowiedź 2 marca 2016 przez Matheyas Obywatel (1,520 p.)
Czekaj czekaj, co sprawdzałeś u kolegi? Monitor? jednostkę centralną?

Wymień zasilacz na inny lub mocniejszy.
0 głosów
odpowiedź 2 marca 2016 przez PietaS Bywalec (2,570 p.)
Może głupie pytanie, ale czy ustawiłeś wszystko dobrze w panelu sterowania ?
0 głosów
odpowiedź 2 marca 2016 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Skoro u twojego kolegi wywala i u Ciebie, to jest problem monitora ;) Ale też może być to wina procesora, ale więcej nie jestem w stanie wywnioskować z tego co napisałeś :)
komentarz 2 marca 2016 przez AnkaT Nowicjusz (180 p.)
Jak długo to trwa? Tylko patrzeć jak przestanie świecić
komentarz 2 marca 2016 przez b00ny Mądrala (6,050 p.)
Jeśli nic się nie dzieje jeżeli ruszasz myszką klikasz nią albo coś, to procesor prawdopodobnie musi coś z siebie zrzucić, bo jest tak obciążony :) Procesor steruje wszystkimi podłączonymi urządzeniami.
0 głosów
odpowiedź 2 marca 2016 przez CzlowiekSkrypt Nałogowiec (26,340 p.)
Cokolwiek wywaliło też u kolegi to to jest zepsute, nie napisałeś co tam sprawdzałeś :)

Podobne pytania

0 głosów
0 odpowiedzi 129 wizyt
pytanie zadane 30 kwietnia 2019 w Sprzęt komputerowy przez boldon Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 566 wizyt
+2 głosów
0 odpowiedzi 217 wizyt
pytanie zadane 15 listopada 2020 w Sprzęt komputerowy przez AGN Nowicjusz (140 p.)

93,443 zapytań

142,434 odpowiedzi

322,691 komentarzy

62,805 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj

...