• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

divy uciekają mi z paska menu

Object Storage Arubacloud
0 głosów
115 wizyt
pytanie zadane 28 lutego 2016 w HTML i CSS przez Szmonex Początkujący (250 p.)

Nie wiem co zrobić aby przy zmniejszaniu okna przeglądarki divy z linkami na podstrony nie uciekały mi z pomarańczowego paska na dół. Jak zrobić aby się nie przesuwały, żeby po prostu przy zmniejszeniu nie było ich widać?

Kod html głównej strony:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<title>Strona Naszej Klasy</title>
	<meta name="szkoła podstawowa, klasa 6" />
	<meta name="keywords" content="szkoła podstawpwa />
	<meta name="http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css" />
	<link href='https://fonts.googleapis.com/css?family=Lobster&subset=latin,latin-ext' rel='stylesheet' type='text/css'>
     	</head>
     <body>
     	<div id=:"container">

     		<div id="logo">
     			<h1>SP. Paprotnia Klasa 6</h1>
     		</div>
     		<div id="menu">
     			<div id="one">
                         <a href="#">Menu</a>
     			</div>
                    <div id="two">
                         <a href="Galeria/index.html">Galeria</a>
                    </div>
                    <div id="three">
                         <a href="Uczniowie/index.html">Uczniowie</a>
                    </div>
                    <div id="four">
                         <a href="PlanLekcji/index.html">Plan lekcji</a>
                    </div>
     		</div>
     	</div>
</body>
</html>

Kod css:

body
{
	background-color: #f0f0f0;
	color: #1c1c1c;
}
#container
{
	width: 1000px;
	margin-right: auto;
	margin-left: auto;
}
#logo
{
	background-color: #f0f0f0;
	color: #0abab5;
	text-align: center;
	max-width: 10000px;
	padding: 5px;
	font-size: 30px;
	font-family: 'Lobster', cursive;
}
#menu
{
	background-color: #e5871f;
	max-width: 10000px;
	height: 50px;
	padding: 10px;
}
#one
{
	width: 200px;
	padding: 10px;
	text-align: center;
	font-family: 'Lobster', cursive;
	font-size: 30px;
	float: left;
}
#two
{
	width: 200px;
	padding: 10px;
	text-align: center;
	font-family: 'Lobster', cursive;
	font-size: 30px;
	float: left;
}
#three
{
	width: 200px;
	padding: 10px;
	text-align: center;
	font-family: 'Lobster', cursive;
	font-size: 30px;
	float: left;
}
#four
{
	width: 200px;
	padding: 10px;
	text-align: center;
	font-family: 'Lobster', cursive;
	font-size: 30px;
	float: left;
}
a:link    
{
	color:black; background-color:transparent; text-decoration:none
}
a:visited 
{
	color:black; background-color:transparent; text-decoration:none
}
a:hover   
{
	color:black; background-color:transparent; text-decoration:underline
}
a:active  
{
	color:black; background-color:transparent; text-decoration:underline
}

 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 28 lutego 2016 przez Eimens Maniak (69,240 p.)

Źle: 

<div id=:"container">

Dobrze:

<div id="container">

i działa :D

komentarz 28 lutego 2016 przez Szmonex Początkujący (250 p.)
Nie zauważyłem tego dzięki :)
0 głosów
odpowiedź 28 lutego 2016 przez Głaz997 Bywalec (2,250 p.)

Skoro Pan poniżej odpowiedział na twoje pytanie i problem został rozwiązany chciałbym zauważyć tylko że masz małą literówkę w kodzie. 

  <meta name="keywords" content="szkoła podstawpwa />   

*podstawowa 

Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym kodowaniu :)

komentarz 28 lutego 2016 przez Szmonex Początkujący (250 p.)
Wielkie dzięki :)

Podobne pytania

0 głosów
5 odpowiedzi 196 wizyt
pytanie zadane 22 lipca 2015 w HTML i CSS przez MrPolishGamer Początkujący (380 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 403 wizyt
0 głosów
3 odpowiedzi 160 wizyt
pytanie zadane 25 września 2015 w HTML i CSS przez damianmisztal Gaduła (4,730 p.)

92,579 zapytań

141,429 odpowiedzi

319,657 komentarzy

61,963 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...