• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Znikający div

Object Storage Arubacloud
0 głosów
811 wizyt
pytanie zadane 31 stycznia 2016 w HTML i CSS przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)

Witam, otóż tworzę sobie strony na htmlu i css aby utrwalić sobie pewne rzeczy no i napotkałem się z pewnym problemem. Div content znika gdy zmniejszam okno przeglądarki (jakby najechanie na margines sprawiło, że po prostu znika razem z tekstem).

 

Kod:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<title></title>
	
	<meta name="description" content="Opis w Google" />
	<meta name="keywords" content="słowa, kluczowe, wypisane, po, porzecinku" />
	
	<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
	
</head>

<body>
	
	<div id="container">
		<div id="nav">nav</div>
			<div id="header">
				<div id="logo">logo</div>
			</div>
				
		<div id="news">news</div>
		<div id="content">content</div>
	
	
	
	
	
	
	
	</div>
	
</body>
</html>

 

 

css:

body
{
	background-color: #404040; 
	color: #ffffff;
	margin: 0 !important;
	font-family: 'Lato', sans-serif;
	font-size: 20px;
	width: 100%;
}
#container
{
	width: 100%;
}
#nav
{
	width: 100%;
}
#header
{
	padding: 40px 0;
	widht: 100%;
	margin-bottom: 20px;
}
#logo
{	
	font-size: 48px;
	width: 450px;
	height: 80px;
	text-align: center;
	margin-left: auto;
	margin-right: auto;
	background-color: black;
}
#news
{
	background-color: green;
	width: 300px;
	margin: 30px;
	float: left;
	height: 700px;
}
#content
{
	background-color: orange;
	width: 1000px;
	margin: 30px;
	float: left;
	height: 700px;
}
#footer
{

}

 

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 31 stycznia 2016 przez thedaw Obywatel (1,810 p.)
wybrane 31 stycznia 2016 przez wgnsy123
 
Najlepsza
A w jakiej przeglądarce to sprawdzasz? Przetestowałem Twój kod na Chrome i Firefoxie i nic nie zniknęło. http://imgur.com/dIFyMUN
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
W firefox. Okej, czyli wina mojej przeglądarki.
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
Aaa... div schodzi na dół ;-; no nieźle, da się jakoś inaczej zrobić żeby jednak nie skakał na dół?
komentarz 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
chcesz ten pomarańczowy div mieć obok tego zielonego?
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
No tak, jeżeli zmniejsze rozdzielczość to żeby ten pomarańczowy i tak był obok zielonego.
0 głosów
odpowiedź 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
A to ma być strona responsywna ?
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
Nie umiem zrobić responsywnej strony jeszcze ;/
komentarz 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
ok tak pytam ale gdybyś robił kiedyś stronę responsywną to zamiast PX  daj %.
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)

Oglądałem i czytałem coś tam o tych responsywnych, wykorzystuje się coś takiego jak media queries. Notepad++ jednak nie wie co to jest i nie idzie kodować w tym, wiesz może co zrobić? //edit Już to ogarnąłem.

komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)

Zrobiłem coś takiego:

 

html:

<!DOCTYPE HTML>
<html lang="pl">
<head>

	<meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale-1.0">
	<meta charset="utf-8" />
	<meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge,chrome=1" />
	
	<title></title>
	
	<meta name="description" content="Opis w Google" />
	<meta name="keywords" content="słowa, kluczowe, wypisane, po, porzecinku" />
	
	<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css" />
	
</head>

<body>

	<div class="container">
		<div class="column">Kolumna 1</div>
		<div class="column">Kolumna 2</div>
		<div class="column">Kolumna 3</div>
		
</div>

	<div class="content">rgrgngeirgnerioqngouerfffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffff</div>
	
	
	
	
</body>
</html>

 

css:

*{box-sizing:border-box;}
.container
{
	width: 1000px;
	padding: 10px;
	border:1px solid #000;
	margin: auto;
}

.column
{
	width: 33%;
	display:inline-block;
	text-align: center;
}
.content
{
	width: 1000px;
	background: green;
	height: 600px;
	margin: auto;
}

@media screen and (max-width: 1024px)
{
	.container
	{
		width: 100%;
	}
	.column
	{
		width: 100%;
		margin: 10px 0px;
		color: white;
		background: red;
	}
	.content
	{
		width: 100%;
		background: yellow;
		text-align: justify;
		
	}
}

 

 

 

Wszystko jest spoko tylko tekst wykracza poza content ;/

komentarz 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
Zobacz czy ci to będzie odpowiadało na szybkiego to zrobiłem

http://pastebin.com/N7zKNL2t
komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
Wszystkiego za dużo, prosiłbym tylko o to jak zrobić żeby tekst nie wychodził poza diva.
komentarz 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)
*{box-sizing:border-box;}
.container
{
    width: 1000px;
    padding: 10px;
    border:1px solid #000;
    margin: auto;
}
 
.column
{
    width: 33%;
    display:inline-block;
    text-align: center;
}
.content
{
    width: 1000px;
    background: green;
    height: 600px;
    margin: auto;
    white-space: pre-wrap;
    overflow: hidden
}
 
@media screen and (max-width: 1024px)
{
    .container
    {
        width: 100%;
    }
    .column
    {
        width: 100%;
        margin: 10px 0px;
        color: white;
        background: red;
    }
    .content
    {
        width: 100%;
        background: yellow;
        text-align: justify;
         white-space: pre-wrap;
         overflow: hidden
    }
}

 

komentarz 31 stycznia 2016 przez wgnsy123 Początkujący (410 p.)
Eh... teraz to fakt, nie wykracza poza diva ale nie schodzi na dół. Co to ma być za sens, że na mobilnych wersjach ludzie mogą przeczytać tylko 1/10 tekstu...
komentarz 31 stycznia 2016 przez jaca121212 Nałogowiec (40,760 p.)

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 169 wizyt
pytanie zadane 15 kwietnia 2016 w HTML i CSS przez AjSiak Początkujący (250 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 146 wizyt
pytanie zadane 3 stycznia 2016 w HTML i CSS przez sebilizator Nowicjusz (150 p.)
+1 głos
2 odpowiedzi 1,446 wizyt

92,580 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,665 komentarzy

61,965 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...