• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Dwa divy jeden pod drugim oraz trzeci div przylegający do nich z prawej strony - jak to zrobić?

Object Storage Arubacloud
+1 głos
1,434 wizyt
pytanie zadane 11 czerwca 2015 w HTML i CSS przez Eerie Mądrala (7,130 p.)



Jak ułożyć divy w taki sposób jak na obrazku? Moim pomysłem jest, by zrobić dodatkowy div, który zawierał by w sobie divy 1 i 2, a div 3 by przylegał do tego diva przy pomocy float:left.

Ale czy da się to jakoś zrobić bez tworzenia żadnego dodatkowego diva, operując tylko na tych trzech divach co tu są?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
A czemu nie chcesz skorzystać z dodatkowego diva?
komentarz 11 czerwca 2015 przez Eerie Mądrala (7,130 p.)
Takie zastanawianie się "co by było gdyby i jak to można zrobić inaczej" i tak się po prostu zastanawiam, czy bez dodatkowego diva da się obejść.
komentarz 11 czerwca 2015 przez Geek Pasjonat (19,660 p.)
   <div class="a">
    
    </div>
    
    <div class="b">
    
    </div>
    
    <div class="c">
    
    </div>
body {
	margin:0;
	padding:0;
}

.a {
	width: 50%;	
	height: 500px;
	background: red;
	float: left;
}

.b {
	width: 50%;
	height: 1000px;	
	background: blue;
	float: right;
	
}

.c {
	width: 50%;	
	height: 500px;
	background: green;
	float: left;
}

 

0 głosów
odpowiedź 11 czerwca 2015 przez Comandeer Guru (600,810 p.)
Jasne, że się da ;)

Np. tak: http://jsfiddle.net/Comandeer/y8zyd7fb/

Podobne pytania

0 głosów
3 odpowiedzi 5,790 wizyt
pytanie zadane 11 października 2015 w HTML i CSS przez NumberOne Początkujący (300 p.)
+1 głos
1 odpowiedź 529 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2016 w HTML i CSS przez Spikus Nowicjusz (170 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 510 wizyt
pytanie zadane 30 grudnia 2015 w HTML i CSS przez runway Użytkownik (640 p.)

92,556 zapytań

141,404 odpowiedzi

319,561 komentarzy

61,942 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...