• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Da sie zrobic cin'a ktory czeka okreslony czas?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
524 wizyt
pytanie zadane 23 stycznia 2016 w C i C++ przez Pixel040 Gaduła (3,100 p.)

np.

int liczba=0;
cin>>liczba;

cin ma czekas sekunde na odpowiedz jesli czas minie cin nic nie wlozy do int'a

Jak to zrobic ?

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 23 stycznia 2016 przez niezalogowany
wybrane 25 stycznia 2016 przez Pixel040
komentarz 23 stycznia 2016 przez Pixel040 Gaduła (3,100 p.)
nie znam angielskiego
komentarz 23 stycznia 2016 przez ScriptyChris Mędrzec (190,190 p.)
Jeśli chcesz nauczyć się dobrze programować, to prędzej czy później będziesz musiał nauczyć się angielskiego przynajmniej na poziomie zrozumienia dokumentacji.
komentarz 23 stycznia 2016 przez niezalogowany

To radzę się nauczyć, cytując wpis z serwisu warsztat.gd

(...) Nauka programowania wymaga przeczytania wielu dokumentów, korzystania z różnych źródeł. Musisz też pogodzić się z tym, że po angielsku jest znacznie więcej ciekawych tekstów i prawie wszystkie dokumentacje, więc bez znajomości tego języka daleko nie zajdziesz. Dokumentów na interesujący cię temat szukaj przede wszystkim na Google.

W skrócie (podany przeze mnie link): nie da się tego zrobić uniwersalnie dla dowolnego systemu, na systemach z rodziny UNIX możesz pokombinować używając poll(), aby wykryć że w danym czasie std::cin nie otrzymał żadnych danych, ale wymaga to trochę roboty (i wątpię żeby ci się chciało w to bawić na tym etapie nauki, bo tutaj już byś musiał skorzystać z anglojęzycznych tutoriali [nie bezpośrednio odpowiadających na twoje pytanie], czy samej dokumentacji)

+1 głos
odpowiedź 23 stycznia 2016 przez C☺ndzi Stary wyjadacz (12,100 p.)
Może pokombinuj coś ze sposobem pokazanym przez Pana Mirosława w odcinku o wskaźnikach C++ (liczenie czasu ich działania).
komentarz 23 stycznia 2016 przez niezalogowany
Tylko, że to nie zadziała przy jednowątkowym programie, bo trzeba zamknąć deskryptor, więc musiałby wejść w wątki.

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 168 wizyt
pytanie zadane 5 czerwca 2022 w C i C++ przez wasiu Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 742 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 584 wizyt
pytanie zadane 26 sierpnia 2016 w C i C++ przez Owczarek Niemiecki Obywatel (1,570 p.)

92,595 zapytań

141,444 odpowiedzi

319,717 komentarzy

61,980 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...