• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Jak kliknąć przycisk o podanym atrybucie class?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
102 wizyt
pytanie zadane 18 grudnia 2015 w JavaScript przez mopatowicz Użytkownik (560 p.)

Witam, jak kliknąć button po class. Kod buttona:

<button class="btn btn-danger btn-lg  btn-block betButton" data-lower="1" data-upper="7">1 to 7</button>

Nie posiada on id więc jest ciężko... Musi być tylko js, nie może być jquery. 

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 18 grudnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
edycja 21 grudnia 2015 przez Schizohatter
No przecież getElementByClassName też istnieje...

EDIT: getElementsByClassName
komentarz 18 grudnia 2015 przez mopatowicz Użytkownik (560 p.)
nie klika po tym..
komentarz 21 grudnia 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
Dokładnie to powinno być getElementsByClassName() - "s" zgubiłeś.

https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/Document/getElementsByClassName
komentarz 21 grudnia 2015 przez Schizohatter Nałogowiec (39,600 p.)
A, faktycznie :)
0 głosów
odpowiedź 18 grudnia 2015 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Witam, A czy w nazwie klasy zamiast spacji nie powinno być "_"?

 

Pozdrawiam
komentarz 21 grudnia 2015 przez Czort Nałogowiec (32,500 p.)
W tym przypadku spacja służy jako separator klas - element może mieć więcej niż jedną klasę.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 289 wizyt
0 głosów
2 odpowiedzi 290 wizyt
pytanie zadane 11 stycznia 2017 w JavaScript przez Sandraa Nowicjusz (170 p.)
+4 głosów
2 odpowiedzi 299 wizyt
pytanie zadane 6 września 2018 w Java przez allenkun Początkujący (400 p.)

92,624 zapytań

141,482 odpowiedzi

319,824 komentarzy

62,006 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...