• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

mysqli::query(): Couldn't fetch mysqli in

Object Storage Arubacloud
0 głosów
2,306 wizyt
pytanie zadane 13 grudnia 2015 w SQL, bazy danych przez artimal Gaduła (4,800 p.)

Cześć, właśnie taki błąd pojawia mi się w próbie ponownego połączenia z bazą danych. Najpier zostało wywołane połączenie które zadziałało bezbłednie, następnie połączenie zostało zamknięte:

$polaczenie->close();

A to mój kod który ponownie chce się połączyć z baza i zmienić dane lecz wyskakuje wspomniany błąd:
 

	require_once "connect.php";
	$polaczenie = @new mysqli($host, $db_user, $db_password, $db_name);
	$id=$_SESSION['id'];
	$polaczenie->query(sprintf("UPDATE uzytkownicy SET aktywny=1 WHERE id='%s'", $id));
	$polaczenie->close();
	header('Location: mathmaster.php');
	exit();

Gdzie leży problem?

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 grudnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Tutaj masz obsługę błędów w połączeniu.

komentarz 13 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
OK, a więc nie mogę się połączyć z bazą danych.
komentarz 13 grudnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
I tam nie ma @, wywal ją i obsługuj błędy za pomocą try catch.
komentarz 13 grudnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Nieśmiertelna wśród uczniów @, co efik wink

komentarz 18 grudnia 2015 przez suice Gaduła (3,960 p.)
to tylko kwestia oglądania Zelenta, bo na zadnym forum nie używają stfu z taką miłością jak tutaj :P
komentarz 18 grudnia 2015 przez efiku Szeryf (75,160 p.)
Dokladnie @suice;) trza to tepic
0 głosów
odpowiedź 18 grudnia 2015 przez Mateusz11 Pasjonat (22,910 p.)
Pokaż plik connect.php

Podobne pytania

–1 głos
1 odpowiedź 1,301 wizyt
pytanie zadane 2 września 2016 w SQL, bazy danych przez Siudson Nowicjusz (140 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 230 wizyt
0 głosów
1 odpowiedź 199 wizyt
pytanie zadane 5 sierpnia 2018 w PHP przez hiveplay Początkujący (430 p.)

92,579 zapytań

141,432 odpowiedzi

319,664 komentarzy

61,964 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...