• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

question-closed Dlaczego polecenie CREATE TABLE mi nie działa?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
244 wizyt
pytanie zadane 7 grudnia 2015 w SQL, bazy danych przez artimal Gaduła (4,800 p.)
zamknięte 7 grudnia 2015 przez artimal

Co tutaj jest źle, że po takim kodzie nie powstaje nowa tabela o nazwie użytkownika?

 

		$polaczenie -> query(" CREATE TABLE `".$login."` (dzial INT(2) UNSIGNED AUTO_INCREMENT PRIMARY KEY, temat1 DATE, temat2 DATE, temat3 DATE, temat4 DATE, temat5 DATE, temat6 DATE, temat6 DATE, temat7 DATE, temat8 DATE, temat9 DATE, temat10 DATE) ");

		for ($i = 1; $i <= 10; $i++)
		{
    		$polaczenie -> query(" INSERT INTO `".$login."` (dzial, temat1, temat2, temat3, temat4, temat5, temat6, temat7, temat8, temat9, temat10) VALUES($id,$data,$data,$data,$data,$data,$data,$data,$data,$data,$data) ");
		}



Inne polecenia działają i $login również.

komentarz zamknięcia: rozwiązany

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2015 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
wybrane 7 grudnia 2015 przez artimal
 
Najlepsza
Masz dwe razy tą samą kolumnę: temat6.
komentarz 7 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Fakt, teraz tworzy się ta tabela lecz niestety for nie działa jak należy. Chciałem stworzyć 10 wierszy w nowo utworzonej tabeli a uzyskuje jeden wiersz o dziale 12. Czyli tak jak by zamiast dodawać kolejne wiersze co każdy obrót pętli to zostaje edytowany pierwszy wiersz.
komentarz 7 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
W tej pętli zamiast $i napisałem $id :) Teraz działa, dzięki za pomoc :)
komentarz 7 grudnia 2015 przez mowmiheniek Stary wyjadacz (11,900 p.)
To proszę, daj najlepszą odpowiedź i zamknij temat.
0 głosów
odpowiedź 7 grudnia 2015 przez niezalogowany
komentarz 7 grudnia 2015 przez artimal Gaduła (4,800 p.)
Sory, kilka minut temu zmieniłem treść kodu i usunęło się podświetlanie składni.

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 233 wizyt
0 głosów
0 odpowiedzi 236 wizyt
pytanie zadane 23 kwietnia 2022 w Systemy operacyjne, programy przez K4 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 134 wizyt
pytanie zadane 12 stycznia 2019 w JavaScript przez Q7V Gaduła (4,250 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...