• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Konstruktor nie działa.Może ktoś pomóc?

Object Storage Arubacloud
0 głosów
528 wizyt
pytanie zadane 6 grudnia 2015 w C i C++ przez Konrad Groń Początkujący (450 p.)
​#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class dupa
{
public:
    string zmienna;
public:
  dupa::dupa()
    zmienna = "Tajne zdanie";
}
public:
    void wypisz()
    {
        cout<<zmienna;
    }
};

int main()
{

    temp asd;
    asd.wypisz();

    cin.get();
    return 0;
}

 

Konstruktor mi nie działa pomocy?

4 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 6 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
wybrane 6 grudnia 2015 przez Konrad Groń
 
Najlepsza
1. Nawet nie wiem co chcesz uzyskać.

2. Nie nazywaj klasy dupa bo nie będziesz wiedział po co ją stworzyłeś w przyszłości

3. W tym kodzie jest pełno błędów przerobiłeś podstawy C++ czy od razu bierzesz się za obietkówke?
komentarz 6 grudnia 2015 przez Else Stary wyjadacz (12,260 p.)
Podejrzewam że dupa to taki przykład dydaktyczny
komentarz 6 grudnia 2015 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
gdzie są błędy
komentarz 6 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)
Może z tym że pełno błędow jest to przesadziłem ale 2 znalazłem:

1. Otworzył ciało klasy i zamknął podwójnie raz ze średnikiem na końcu a raz nie.

2. Tworzy obiekt klasy temp a nawet nie ma takiej klasy.
komentarz 6 grudnia 2015 przez Konrad Groń Początkujący (450 p.)
#include <iostream>
#include <string>

#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class q
{
public:
    string zmienna;

    q::q()
{
    zmienna = "Tajne zdanie";
}

    void wypisz()
    {
        cout<<zmienna;
    }
};

int main()
{
q asd;
    asd.wypisz();

    cin.get();
    return 0;
}

 

nadal nie dziala

tamto było na szybko skopiowane mi chodzi po prostu o tożekonstruktormi nie działa wywala bład w lini gdzie tworze konstruktor zawsze
komentarz 6 grudnia 2015 przez Patryk Krajewski Nałogowiec (26,170 p.)

1. Usuń podwójne includowanie bibliotek

2. Dodaj public: po string zmienna;

3. Definicja konstruktora w klasie wygląda tak

q()
    {
        zmienna = "Tajne zdanie";
    }

Jeśli jest to poza ciałem klasy dodajesz q::

komentarz 6 grudnia 2015 przez Konrad Groń Początkujący (450 p.)
znalazłem ten bład

chodziło o budowe konstruktora ponieważ ona tak m niedziałała

niewiemczemu moje kody tak tu wyglądają :0

 

#include <iostream>
#include <string>

using namespace std;

class ciasteczka
{
public:
    string zmienna;

    ciasteczka()//tak działa
    : zmienna("Dostaniesz tyle ciasteczek ile masz lat czyli ")
{
    cout<<zmienna;
}
    ~ciasteczka() {};
};

int main()
{
    int wiek;
    cout<<"Podaj swój wiek: ";
    cin>>wiek;

    ciasteczka new_obj;
    cout<<wiek<<endl;

    return 0;
komentarz 6 grudnia 2015 przez Konrad Groń Początkujący (450 p.)
Jeszcze jedno jakpoza klasą
0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2015 przez Szykem2 Nałogowiec (29,510 p.)
Nie musisz przy każdym elemencie klasy pisać public: a kod nie działa bo nie otwierasz bloku definicji kostruktora czyli musisz dodać { na końcu liniki 11.
0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2015 przez Grzyboo Nałogowiec (28,860 p.)
Tu jest "błąd na błędzie na wielbłądzie". Przerób jeszcze raz sumiennie te tematy. W tak krótkim kodzie jest tak wiele błędów, że ciężko zliczyć.
komentarz 6 grudnia 2015 przez Konrad Groń Początkujący (450 p.)
zły przykład  chodzi mi o to że niedziałami konstruktor w codeblock
0 głosów
odpowiedź 6 grudnia 2015 przez Szahid Pasjonat (20,930 p.)
A zamień temp na dupa

Podobne pytania

0 głosów
1 odpowiedź 465 wizyt
pytanie zadane 18 marca 2021 w C i C++ przez ******** Początkujący (260 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 265 wizyt
pytanie zadane 29 listopada 2015 w PHP przez Hatter Gaduła (3,180 p.)
0 głosów
2 odpowiedzi 219 wizyt
pytanie zadane 18 września 2020 w C i C++ przez stanleylbn Nowicjusz (180 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,652 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...