• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

Usuwanie elementów z string

Object Storage Arubacloud
0 głosów
346 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2015 w C i C++ przez patryk16 Obywatel (1,080 p.)
if(size>0){link.erase(link.end()); size--;}
            li->SetText(link);

Używam tego algorytmu na usuwanie elementów z stringa i applikcja mi się crashuje.

2 odpowiedzi

+1 głos
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez adrian17 Ekspert (346,320 p.)
Logiczne, end() wskazuje element za końcem tablicy, więc usuwasz nieistniejący element.

Czemu nie pop_back() ?
–1 głos
odpowiedź 4 grudnia 2015 przez Muminek Dyskutant (8,650 p.)

Mam instalację gazową w samochodzie i kontrolka mi pika.

Rozumiesz ironie? Jaki błąd, coś się pojawia? Cokolwiek więcej z informacji?

Tak w ogóle z tego co ja rozumiem, to nic nie usuwasz funkcją erase, po prostu przechodzisz jakby na pozycje końcową stringu.

Rzuć okiem: http://pl.cppreference.com/w/cpp/string/basic_string/erase

Podobne pytania

+1 głos
1 odpowiedź 661 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2016 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 683 wizyt
pytanie zadane 4 grudnia 2016 w C i C++ przez niezalogowany
0 głosów
1 odpowiedź 1,054 wizyt

92,693 zapytań

141,606 odpowiedzi

320,106 komentarzy

62,051 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...