• Najnowsze pytania
  • Bez odpowiedzi
  • Zadaj pytanie
  • Kategorie
  • Tagi
  • Zdobyte punkty
  • Ekipa ninja
  • IRC
  • FAQ
  • Regulamin
  • Książki warte uwagi

c++ zapis do pliku z funkcji

Object Storage Arubacloud
+5 głosów
1,418 wizyt
pytanie zadane 13 kwietnia 2015 w C i C++ przez pulson666 Stary wyjadacz (12,560 p.)
Cześć!

Mam kolejny problem można powiedziec.Doklejanm ss gdzie kod jest popranwnie napisany.

Jak można zauważyć aby zapisać rzeczy do pliku to trzeba troszkę tego zapisać tym bardziej jeżeli mam więcej klas. Kolejnym problem będzie kiedy sie okaże że coś źle napisałem to praktycznie muszę wszystko zmieniać.Próbowałem już zrobić osobną funkcję void gdzie wpisałem powtarzające sie wyrazy (akurat to co widać na ss) i wywołać ją podczas zapisu pliku lecz kompliatorowi to nie odpowiada. Pytanie brzmi czy zna ktoś jakiś inny sposób by krótkim zapisem (nie takim jak na ss) zapisać całą klase do pliku ?

 

http://iv.pl/images/37833033233322361256.png

2 odpowiedzi

0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez Ehlert Ekspert (212,670 p.)

Może stwórz oddzielną funkcję. Zwraca ona łańcuch z danymi z całego obiektu który jest jej argumentem. To z koleji zapisujesz do pliku. Niektórych fragmentów kodu niestety nie da się obejść i na siłę skrócić. Niestety. smiley

0 głosów
odpowiedź 13 kwietnia 2015 przez Do.Zzay Mądrala (5,700 p.)

Jeżeli dobrze myślę to Warzywo dziedziczy od Towar? Dodaj im funkcję Wypisz która jak sama nazwa wskazuje zapisze do pliku.

Alokacja tablicy dynamicznej klasy Towar lub map<string, Towar*>towarki.

Dodajesz towary lub warzywa(bedzie je można dodać bo dziedziczą od Towar).

 

void WypiszWszystko()

{

For(...) towarki[i]->Wypisz();

}

 

 

W przypadku Map będziesz musiał zrobić iteratorem.

Jeżeli o to Ci chodziło to tak brzmi moja propozycja.

 

Podobne pytania

0 głosów
2 odpowiedzi 355 wizyt
pytanie zadane 29 maja 2015 w C i C++ przez PapiK Początkujący (420 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 278 wizyt
pytanie zadane 15 maja 2017 w C i C++ przez pako217 Nowicjusz (120 p.)
0 głosów
1 odpowiedź 235 wizyt
pytanie zadane 4 stycznia 2016 w C i C++ przez martix3 Użytkownik (690 p.)

92,576 zapytań

141,426 odpowiedzi

319,651 komentarzy

61,961 pasjonatów

Motyw:

Akcja Pajacyk

Pajacyk od wielu lat dożywia dzieci. Pomóż klikając w zielony brzuszek na stronie. Dziękujemy! ♡

Oto polecana książka warta uwagi.
Pełną listę książek znajdziesz tutaj.

Akademia Sekuraka

Kolejna edycja największej imprezy hakerskiej w Polsce, czyli Mega Sekurak Hacking Party odbędzie się już 20 maja 2024r. Z tej okazji mamy dla Was kod: pasjamshp - jeżeli wpiszecie go w koszyku, to wówczas otrzymacie 40% zniżki na bilet w wersji standard!

Więcej informacji na temat imprezy znajdziecie tutaj. Dziękujemy ekipie Sekuraka za taką fajną zniżkę dla wszystkich Pasjonatów!

Akademia Sekuraka

Niedawno wystartował dodruk tej świetnej, rozchwytywanej książki (około 940 stron). Mamy dla Was kod: pasja (wpiszcie go w koszyku), dzięki któremu otrzymujemy 10% zniżki - dziękujemy zaprzyjaźnionej ekipie Sekuraka za taki bonus dla Pasjonatów! Książka to pierwszy tom z serii o ITsec, który łagodnie wprowadzi w świat bezpieczeństwa IT każdą osobę - warto, polecamy!

...